AcasăCORONAVIRUSVaccinare antiCovid. Câte reacții adverse au fost raportate în România și care...

Vaccinare antiCovid. Câte reacții adverse au fost raportate în România și care au fost cele mai frecvente. Gheorghiță a prezentat bilanțul! – VIDEO

Vaccinare antiCovid. Câte reacții adverse au fost raportate în România și care au fost cele mai frecvente. Gheorghiță, anunț oficial! - VIDEO (foto: facebook/RO Vaccinare)

În contextul în care, în ultimele zile, s-a aflat despre o serie de reacții adverse apărute în cazul unor persoane care au fost vaccinate împotriva COVID-19, inclusiv în cazul unor cadre medicale, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare antiCovid a prezentat, marți, date oficiale.

Astfel, din câte a anunțat Valeriu Gheorghiță, în fața presei, începând cu data de 27 decembrie – când s-a dat startul campaniei naționale de imunizare contra COVID-19, în total ”au fost raportate 2.489 de reacţii adverse, comune și minore, din care 530 reacţii de tip local și 1959 reacții generale”.

Conform spuselor coordonatorului campaniei de vaccinare antiCovid în România, au fost 21% reacţii adverse exclusiv locale, 74% generale şi locale şi, respectiv, 5% exclusiv generale.

Cele mai frecvente manifestări

”Din totalul persoanelor pentru care s-au raportat reacţii adverse, cele mai frecvente manifestări (…) au fost de tipul: 53% durere, tumefacţie, erupţie cutanată la locul de administrare, stare de oboseală, febră şi frisoane. 33% dintre persoane au raportat cefalee, 33% dureri musculare sau articulare, 12% (…) de tip greaţă, vărsătură, diaree, 11% stare de anxietate, 5% erupţii cutanate, 5% limfadenopatii – mărirea de volum a ganglionilor limfatici locali, 4% reacţii alergice, 3% parestezii – furnicături la nivelul feţei sau membrelor, 1,2% insomnie. Nu s-au înregistrat cazuri de şoc anafilactic”, a anunțat Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat, totodată, că o persoană poate avea mai multe tipuri de reacţii adverse raportate.

În acest context, amintim că autoritățile anunță zilnic situația vaccinărilor la nivel național, la nivel de 24 de ore, dar și în total, de la debutul campaniei de vaccinare în România, în conformitate cu datele puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor. În aceste raportări zilnice este specificat și numărul reacțiilor adverse raportate.

123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger