Cauta

Vaccinare antiCovid București. Cine se poate imuniza și cum se fac programările. Precizările Prefecturii Capitalei

vaccinare

Vaccinare antiCovid București. Cine se poate imuniza și cum se fac programările. Precizările Prefecturii Capitalei

Etapa a doua din campania de vaccinare împotriva Covid-19 va debuta vineri, 15 ianuarie. Dar Prefectura Capitalei a transmis joi că bucureștenii se vor putea imuniza începând cu 18 ianuarie.

Înscrierile se vor putea face de pe 15 ianuarie, pe platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login.

„Procesul de vaccinare va debuta la data de 18 ianuarie, iar în urma unei analize efectuate împreună cu D.S.P. Bucuresti, care a avut în vedere asigurarea unor centre cu mai multe fluxuri de vaccinare”, transmite Prefectura Capitalei într-un comunicat.

Vaccinarea se va face doar în 8 centre în care sunt organizate 23 de puncte de vaccinare, precizează Prefectura. Acestea sunt:

Potrivit Prefecturii București, pentru perioada următoare, au mai fost stabilite un număr de alte 29 centre de vaccinare, comunitare, în cadrul cărora vor funcționa un număr de 140 puncte de vaccinare, amplasate în toate sectoarele capitalei, dintre care 12 centre cu 64 puncte de vaccinare sunt deja operaționalizate. Aceste centre urmează a fi deschise etapizat în funcție de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze și de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare.

Cine se poate vaccina în etapa a II-a?

În primă fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice și persoanele care desfășoară activități esențiale.

În categoria vârstnicilor din centrele rezidențiale, conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică București, vor fi avute în vedere un număr de 2026 persoane și un număr de 352 de angajați care deservesc aceste locații, iar vaccinarea se va realiza de către echipe mobile dedicate acestei activități.

În categoria persoanelor cunoscute cu boli cronice se încadrează oricare persoană, indiferent de vârstă, care suferă de una dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).

Cum se fac programările?

Persoanele respective se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalități:

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID utilizând oricare dintre următoarele modalități:

Persoanele care desfășoară activități esențiale vor fi programate în baza propunerilor făcute de angajator.

Ultimele stiri

  • Apa caldă, oprită în sute de blocuri din București. Se fac lucrări la rețeaua de termoficare
  • Update. Intervenție de urgență la Ambasada Israelului din București! Un bărbat ar fi încercat să dea foc clădirii
  • Șocant! Poliţist de la Brigada Rutieră, lovit cu o sticlă în cap, într-o benzinărie din Capitală
  • Aproape toată țara, sub avertizare de ploi torențiale și vijelii. ANM a emis COD PORTOCALIU și GALBEN – HARTA
  • Anunț devenit viral: Un clujean oferă cazare gratuită și mâncare, într-o casă la munte. Are o singură condiție/ FOTO
  • Un cutremur puternic a lovit centrul Japoniei, luni dimineață
  • Incident înspăimântător în Cehia. 18 persoane, rănite de fulger într-un parc
  • Ciucă, despre sondajele la prezidențiale: Nu toţi cei care au fost clasaţi primii au câştigat alegerile – VIDEO
  • Poza Zilei
  • Horoscop 3 iunie 2024 – Astăzi veți avea timp să vă concentrați
  • Exit mobile version