AcasăCORONAVIRUSVaccinare antiCovid. Avertismentul unui medic ATI: ”Marea provocare o reprezintă...” - VIDEO

Vaccinare antiCovid. Avertismentul unui medic ATI: ”Marea provocare o reprezintă…” – VIDEO

Vaccinare antiCovid. Avertismentul unui medic ATI: ”Marea provocare o reprezintă...” - VIDEO (foto: antena3.ro)

Pe fondul discuțiilor apărute în spațiul public pe tema campaniei de vaccinare antiCovid și a strategiei care a primit undă verde la Cotroceni, în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării, un medic primar de Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca pune accent pe ceea ce vede drept ”marea provocare” în această chestiune – și anume campania de comunicare.

”Este evident vestea cea mai bună din acest an, faptul că avem un vaccin, faptul că acest vaccin a ajuns în faza finală de autorizare, faptul că, iată, Marea Britanie este prima țară care, prin autoritatea națională, a reglementat și a autorizat punerea pe piață a acestui vaccin.

Ne dau speranța că, cel mai probabil, la începutul anului viitor campaniile de vaccinare vor începe simultan în țările Uniunii Europene, iar dacă vom merge pe acest grafic pe care fiecare țară l-a adoptat, undeva spre jumătatea anului viitor campania de vaccinare va fi încheiată pentru întreaga populație și cel mai probabil pandemia de coronavirus va fi stăpânită, ceea ce ne dă premisa și ne dă posibilitatea să sperăm că după jumătatea anului viitor vom avea o viață relativ normală”, a precizat sâmbătă doctorul Radu Țincu, într-o intervenție telefonică la postul B1TV.

Medic: Avem nevoie de o campanie de vaccinare de scurtă durată

Dincolo de alte aspecte, medicul de la Floreasca a adus în discuție necesitatea obținerii unui anumit procent de imunizare colectivă, pentru a se vedea efectele., în lupta contra pandemiei COVID-19. ”În schimb, marea provocare o reprezintă campania de comunicare. Este evident că avem diferențe în ceea ce privește aderența la vaccinare. (…) Este esențial ca să ajungem la un grad de aderență (acceptare -n.n.) a populației de peste 65% – 70%, pentru că în absența acestei imunizări colective la o asemenea amploare, pandemia va continua.

Dacă nu vom reuși să ajungem să obținem un grad de imunizare de 70% din populație, nu am realizat nimic, pandemia continuă și (…) putem risca, dacă vreți, dincolo de efectul imediat al faptului că nu controlăm numărul de îmbolnăviri, putem risca la un moment dat, dacă virusul va suferi o mutație – ceea ce poate să se întâmple în mod natural – să nu mai eficient acest vaccin. Trebuie să înțelegem cu toții că avem nevoie de o campanie de vaccinare de scurtă durată, intensă și care să cuprindă o proporție importantă a populației”, a avertizat medicul Radu Țincu.