AcasăCORONAVIRUSVaccin Pfizer antiCovid falsificat. Substanță cosmetică în doze confiscate

Vaccin Pfizer antiCovid falsificat. Substanță cosmetică în doze confiscate

Vaccin Pfizer antiCovid falsificat. Substanță cosmetică în doze confiscate (sursa foto: facebook)

Pe măsură ce situația generată de noul coronavirus continuă să preocupe o lume întreagă, iar campaniile de vaccinare antiCovid sunt în plină desfășurare apar noi informații îngrijorătoare cu privire la vaccinuri false descoperite pe piață. Semn că unii oameni se gândesc doar cum să profite de pe urma pandemiei în cel mai oribil mod cu putință.

Mai nou, s-a aflat că Pfizer a confirmat că doze contrafăcute ale vaccinului său împotriva COVID-19 au fost descoperite în Mexic, dar și în Polonia. ”Suntem conștienți de faptul că în acest tip de mediu – alimentat de ușurința și comoditatea comerțului electronic și de anonimatul oferit de internet – va exista o creștere a prevalenței fraudei, a contrafacerii și a altor activități ilicite în ceea ce privește vaccinurile și tratamentele pentru COVID-19”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, pentru ABC News.

Ce s-ar fi găsit în dozele confiscate în Polonia

De altfel, într-o clinică mexicană ar fi fost administrate astfel de vaccinuri false unui număr de aproximativ 80 de persoane, conform france24.com. Aparent, ele nu ar fi generat probleme, dar – în mod evident – nici nu au oferit vreo brumă de protecție împotriva noului coronavirus. Flacoanele ar fi fost descoperite în lăzi frigorifice – dar nu din rândul celor folosite în mod curent pentru păstrarea vaccinurilor, ci pentru bere.

Pe de altă parte, s-a aflat că în dozele confiscate în Polonia s-ar fi găsit o substanță cosmetică, presupus a fi fost un produs antirid, potrivit aceleiași surse.

Vaccinuri false, confiscate și în Africa de Sud

Situația recent adusă în atenție, cu privire la vaccinuri Pfizer contrafăcute nu e, însă, singulară. Luna trecută, s-a aflat că ”autoritățile din Africa de Sud au confiscat mii de vaccinuri false împotriva Covid-19” – citiți DETALII AICI.

Citiți și: Profitorii de pandemie fac bani de pe suferinţa oamenilor! Preţul halucinant pentru care se vinde un vaccin anti-Covid fals

Vă amintim că vaccinul împotriva COVID-19 produs de compania Pfizer BioNTech a fost primul livrat și administrat în România, la momentul la care a început campania de imunizare antiCovid, în decembrie anul trecut. Între timp, la nivel național sunt administrate și vaccinuri de la Moderna și AstraZeneca.