AcasăCORONAVIRUSVacanță „plătită” cu dosar penal: Un român dintr-un sat carantinat a ajuns...

Vacanță „plătită” cu dosar penal: Un român dintr-un sat carantinat a ajuns pe litoral

Vacanță „plătită” cu dosar penal: Un român dintr-un sat carantinat a ajuns pe litoral

O persoană din satul Gornet, care a fost plasat în carantină, a ajuns pe litoral, în Costinești, sfidând legea și măsurile impuse de autoritățile din România în scopul de a preveni răspândirea SARS-CoV-2.

Autoritățile au anunțat că localnicul din Gornet a plecat la Costinești, încălcând măsura impusă în sat – carantinarea. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, poliţişti ai Secţiei de Poliţie Rurală nr. 8 Bălţeşti s-au sesizat din oficiu, sâmbătă, despre faptul că o persoană din satul Gornet a părăsit localitatea și a fost zărită pe litoralul românesc.

Vacanță „plătită” cu dosar penal de un prahovean

Se pare că bărbatul a fost surprins în sâmbătă în Costinești, judeţul Constanţa, încălcând măsura impusă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului gripal COVID -19.

„Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmării penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie”, anunță autoritățile.

Localnicii din Gornet vor daune de 500.000 de euro pentru că au fost băgați în carantină

Comuna Gornet a fost plasată în carantină pe data de 22 iulie de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova. Ulterior, DSU Național a fost instutția care a luat decizia finală.

Decizia autorităților locale și naționale vine în contextul în care în ultimele 14 zile, 15 localnici au fost diagnosticați pozitiv cu SARS-CoV-2, din total de 2.300 din comună, depășind astfel cu mult limita de 3 infectați la mia de locuitori. Însă, între timp, 8 dintre cei 15 au primit rezultate negative la testele pentru coronavirus.

Ulterior, localnicii din Gornet au anunțat că dau în judecată Departamentul pentru Situații de Urgență și că solicită daune în valoare de jumătate de milion de euro. Localnicii din localitatea prahoveană Gornet vor, de asemenea, să primească scuze din partea autorităților care au emis ordinul de carantinare.

Localnicii din localitatea prahoveană Gornet vor, de asemenea, să primească scuze din partea autorităților care au emis ordinul de carantinare.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger