AcasăCORONAVIRUSVa fi din nou obligatorie purtarea măștii? Ce spune ministrul Rafila, în...

Va fi din nou obligatorie purtarea măștii? Ce spune ministrul Rafila, în ziua cu cifre îngrijorătoare în dreptul cazurilor noi de COVID- VIDEO

Rafila, anunț important înainte de începerea noului an școlar. Ce află părinții de la ministrul Sănătății: „Masca va fi...” - VIDEO

Va fi din nou obligatorie purtarea măștii? E o întrebare pe care nu sunt puțini cei care au ajuns să o aibă, mai ales pe fondul cifrelor oficiale venite marți, despre situația cazurilor noi de COVID-19 raportate în România.

Numărul cazurilor noi de SARS – CoV – 2 a crescut simțitor. Marți, 26 iulie, Ministerul Sănătății a anunțat că „în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.353 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 7.398 mai multe față de ziua anterioară”.

Rafila: Ministerul Sănătăţii nu are această pârghie la dispoziţie

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a ieșit marți după-amiază în fața presei. La un moment dat, a fost întrebat dacă ar trebui reintrodusă obligativitatea purtării măștii.

Ministerul Sănătăţii nu are la dispoziţie această pârghie (de impunere a obligativităţii măştii sanitare – n.r.). Aşa cum am mai afirmat, mai ales că este o perioadă extrem de călduroasă, este bine să existe o participare a populaţiei la acest efort de limitare a răspândirii. Ea se poate face printr-o măsură foarte simplă, prin utilizarea măştii în spaţiile închise aglomerate sau în mijloacele de transport în comun. Am văzut chiar exemple din partea unor persoane care s-au hotărât să le folosească. Cred că este un mesaj puternic, pentru ca oamenii să înţeleagă că, dacă se protejează pe ei, protejează şi pe ceilalţi.

Trebuie să avem un anumit tip de solidaritate şi responsabilitate”, a spus oficialul guvernamental, într-o conferință la sediul Ministerului Sănătății.

Rafila: Introducerea obligativităţii s-ar putea să nu dea rezultatele scontate/ Motivul

Rafila a ales să accentueze faptul că masca, atunci când e purtată, trebuie purtată corect, pentru a fi și utilă.

„Introducerea obligativităţii s-ar putea să nu dea rezultatele scontate dintr-un motiv foarte simplu – masca dacă este purtată incorect este inutilă. Important nu este doar să porţi masca, ci să o porţi corect. Este greu să stabileşti puncte de control din cinci în cinci metri ca să verifice cineva chestia asta”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

MS: Peste 12.000 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

„În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.353 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 7.398 mai multe față de ziua anterioară. 2.502 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 359 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.445 cu 53 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 215 persoane, cu 11 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 215 pacienți internați la ATI, 184 sunt nevaccinați” – stă scris în raportarea MS din 26 iulie.

author avatar
Andrei Coman
515 afisari

11 COMENTARII

  1. De unde plm scot astia „cazurile”? Aloooo, rahilooo, inceteaza cu minciunile baaa, ca nu te mai crede nici dracu’ !

    • ZIARE.COM SITE-UL NAZISTILOR SI PROPAGANDEI CRIMINALILOR CE JEFUIESC ROMANIA SUNTETI AMENINTATI CENZURATI SI INSULTATI GRAV DACA NU LINGETI IN COUR CLASA POLITICA SI TURISTUL CU PLAGIATORUL IMBECIL

      ZIARE.COM SITE-UL NAZISTILOR SI PROPAGANDEI CRIMINALILOR CE JEFUIESC ROMANIA SUNTETI CENZURATI , AMENINTATI SI INSULTATI GRAV DACA NU LINGETI IN COUR CLASA POLITICA SI TURISTUL CU PLAGIATORUL IMBECIL

      ZIARE.COM SITE-UL CRIMINALILOR IN PRESA ROMANEASCA . SUSTIN CRIMINALII SI FAC PROPAGANDA PUPINCURISTA EXACT CA PE TIMPUL DICTATURII CEAUSISTE
      NIMIC NU S-A SCHIMBAT . LINSUL IN COOR PRIMEAZA
      SLAVA TRANTORUL TURIST SKIOR si SLUGA PLAGIATOARE

    • Aceleasi minciuni ca anul trecut , ca sa fie mai credibili , zic ei , umplu paturile de la ati cu bolnavi cu tot felul de boli . cazurile astea „ingrijoratoare ” le vezi doar la tv care tot dau imagini de cine stie cand de prin saloanele spitalelor si care nu au nici o legatura cu acest covid inchipuit , in lumea reala eu nu vad pe nimeni ingrijorat . cred ca au inceput sa intre iarasi banii pentru propaganda , parca vad ca la toamna iar vedem excavatoare in cimitire .

  2. Rafila, Ministerul Sanatatii nu are aceasta parghie de impunerea purtarii mastii dar tu faci parte din guvern si poti ANULA UNTOLD si SAGA. Anul trecut dupa aceste doua boschetareli am tras 4 luni. Nu mai bine nu se mai organizeaza?

  3. Presa marxist-stalinista cumparata e mai zeloasa decat guvernantii in a pune botnite oamenilor.Nu ne spune dl autor cine e acel cineva care cerea introducerea mastii.Nu de alta ,dar sa ii aprindem o lumanare la bisericaintru alegerea prafului de cretin.

  4. Situatia nespusa cu covidul este ca numai vaccinatii se mai imbolnavesc de covid. Ceilalti l-au avut si au terminat cu el. Pe langa covid apar tot mai multe probleme de sanatate, din cauza scaderii imunatatii. Cand incepe de-vaccinarea?

  5. Comandor Ghergisan , permiteti sa raportez: mai ales Antol-ul nu se poate anula, acolo in sluj napoca la primaria pitikului porno batut cu pwula in cap, se fac tot felul de smecherii, nu degeaba s-a zbatut si anul trecut sa faca festivalul la mijlocul lui septembrie, desi noaptea afara erau cam 10 grade maxim, era o vreme si frig de iarna in septembrie, si tot l-au facut !! Asa ca, intr-o saptamana incepe cea mai mare nebunie posibila, la modul pozitiv, care se face in fiecare an in acel oras, deci scapa numai care poate !! E bine sa fii pe acolo, dar asa mai la distanta, atmosfera altfel e foarte tare, si sa nu participi efectiv, fiindca e clar ca dupa festival iar o sa inceapa cu tot felul de gripe si alergii !! Dar problema e si la marele jeneral de karton ratat de niku ciukanezu, si ala ar merita macar 10 palme peste ceafa, sa ii vina mintea la cap si la porkusorul ala de giuneea mult prea gras si supra-ponderal !!

  6. Masca e inutila non-stop. Masca te protejeaza de virusi cum te protejeaza gardul din jurul casei de muste,tembelilor.

  7. Virusul nu supravietuieste peste 23 de grade Celsius , deci nu se transmite aerogen , masca e inutila .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger