AcasăCORONAVIRUSUSR vrea pedepsirea medicilor și certificat verde pentru toți angajații

USR vrea pedepsirea medicilor și certificat verde pentru toți angajații

Planul lui Dacian Cioloș: intervenție în forță pe toate liniile

USR-PLUS vrea să introducă certificatul verde pentru toți angajații din sistemul public și privat care intră în contact cu publicul. Totodată, printre măsurile propuse de formațiunea politică pentru managementul pandemiei se numără și sancționarea medicilor care răspândesc mesaje antivaccinare cu suspendarea dreptului de liberă practică și amenzi drastice.

”Guvernul trebuie să aibă curajul de a sancționa refuzul de vaccinare”, se arată în documentul oficial cu propunerile USR-PLUS pentru un program de guvernare. Astfel, pentru managementul pandemiei, USR-PLUS vrea ca, până în data de 30 noiembrie 2021, să fie introdus certificatul verde pentru accesul la muncă al tuturor angajaților din sistemul public și pentru cei din sistemul privat care intră în contact cu publicul, mergând până la suspendarea / întreruperea contractului de muncă în caz de refuz.

Totodată, formațiunea politică a anunțat introducerea de sancțiuni pentru medicii care răspândesc în spațiul public mesaje antivaccinare, cum ar fi suspendarea dreptului de liberă practică minimum 6 luni  sau până la finalizarea stării de alertă și amendă 10.000 de lei pentru fiecare mesaj/intervenție în spațiul public. Pentru a accelera campania de vaccinare, USR-PLUS va crea un  taskforce pentru combaterea fake-news și va aloca bani pentru finanțarea proiectelor de promovare a vaccinării în comunitățile cu rată redusă de imunizare.

”Propunem alocarea de resurse bugetare, prin SGG, pentru utilizare de către CNCAV, în vederea finanțării sondajelor, focus-grupurilor pentru a evalua motivele rezistenței la vaccinare, campanii naționale de promovare a vaccinării adaptate la rezultatele obținute din cercetările sociologice, traininguri cu medicii de familie și medicii specialiști, precum și implicarea liderilor de opinie populari (influenceri, artiști) în acest efort, dat fiind faptul că politicienii nu sunt convingători”, se arată în documentul USR-PLUS.

Fără concediu de carantină pentru nevaccinați

Partidul, al cărui președinte a fost nominalizat de Klaus Iohannis la funcția de prim-ministru al României, vrea ca ridicarea restricțiilor de acces și circulație să nu fie condiționate doar de scăderea ratei de incidență a cazurilor, ci și de rata de vaccinare. O altă măsură pe care USR-PLUS vrea să o implementeze este eliminarea indemnizației pentru concediu de carantină în cazul persoanelor nevaccinate. În managementul pandemiei, se mai propune limitarea evenimentelor sociale în spațiu public închis în funcție de evoluția valului pandemic, condiționat de prezentarea certificatului  verde, dar și limitarea numărului de participanți și distanțare fizică pentru evenimentele în spațiu deschis (pelerinaje, evenimente sportive, culturale etc).

De asemenea, USR-PLUS intenționează să decaleze anul școlar prin vacanță două săptămâni, cu prelungirea școlii în lunile de vară, și decalarea cu două săptămâni a examenelor de bacalaureat și de capacitate. Revenirea în format fizic se va face în localitățile cu incidență sub 6/mie după cele două săptămâni, cu continuare online pentru restul localităților, excepție făcând învățământul preșcolar și primar, care continuă în format fizic. Totodată, barurile și restaurantele se vor închide la ora 22.00 la nivelul întregii țări, indiferent de rata de incidență, pentru 30 de zile, apoi se va reveni în funcție de incidență și condiționat de certificat verde pentru angajați și clienți.

Fără politicieni în Grupul tehnico-științific

Potrivit propunerilor de guvernare ale USR-PLUS, deciziile privind sănătatea publică trebuie decuplate de factorul politic. Astfel, din Grupul Tehnico-științific vor face parte doar specialiști recunoscuți în epidemiologie, boli infecțioase, pneumologie, sănătate publică, medicină de familie, pediatrie, vaccinologie, științe comportamentale.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.375 afisari

22 COMENTARII

  1. Asta pentru cine se mai indoieste ca USR-ul e o banda de nazisti.Nefericitii lor simpatizanti or sa regrete ca si-au legat constiinta de bestiile astea.Or sa regrete curand.

    • Eu i-am votat. Pe cine ai fi vrut, pe Draknetti sau pe Orban? Au zis că desființează pensiile speciale. M-au păcălit. Ghinion. Poate hAURiștii vor fi mai buni.

    • USRPLUS este haita satanica abominabila cu care securistii tradatori din spate vor sa aduca atrocitatile apocaliptice peste poporul roman !

  2. Huo la Sodoma! Huo la poponari! Huo la nazişti! Huo la MISA cu spiralele lor de depravații urino-terapişti ai lui Bivolaru. Huo la gay si la toți lgbtiq din usr!

  3. Nu le mai luati apararea ,v-au pacalit ,asta este se poate intampla oricui.Barbule ,cu tot respectul ,pe timpul lu Dragnea nu exista regimul asta fascisto-medical si nu te inchidea nimeni noaptea in casa precum in Europa ocupata de Hitler cum se intampla azi.Nu face alaturari fortate.

    • Când i-am votat nu era „plandemie” dar erau pensiile speciale. Pricepi diferența!? Deci nu este nici-o alăturare forțată.
      Da, m-au păcălit.

      • Asta te a supărat tine cel mai mult? Pensiile speciale? Se rezolvasera toate probelemele din sănătate, din coruptie, din proasta administrație a economiei, etc. Daca singura ta problema au fost pensiile speciale a câtorva mii de oameni înseamnă că nu am înțeles ca nație nimic. Și nu o sa intelegem prea curând….

  4. Agerpres.ro , 12.10.2021 , ora 18:04:12 : ” CORONAVIRUS : VLADIMIR PUTIN SOLICITA ACCELERAREA CAMPANIEI DE VACCINARE IN RUSIA , DUPA UN NOU RECORD AL DECESELOR ZILNICE „.

    • Singura știre bună. De-ar face și ciolovecii la fel, nu doar mujicii, ce bine ar fi.

  5. Si noi vrem pt el mult haules pt tradarea continuata de cand tot invarte pollitica romaneaca .

  6. Scatomect scarnav peste meclanul iudei viclene bivolariene care va ordona aparatului de represiune sa traga cu gloante in romanii care nu accepta GULAGUL vacsinarii fortate , frigul si infometarea declansata de stapanii lui de la Davos – Ciolos este doar o sluga nenorocita a reptilelor canibale luciferiene transnationale impinsa acum la inaintare pentru insaturarea noii ordini mondiale sataniste in Romania !

  7. Bai usereilor kurkubeisti, bai ciolosule tradator, bai yoghinule ametit, sa vezi tu ce pwule in gura la prorpiu o sa iti iei tu, numai sa faceti faza cu The Nazi Pass, zis si Das Zyklon B Nazi Pass, bitte !! Toti astia de la putere sunt niste marionete, niste tradatori vanduri elitelor globaliste, se vede ca le e mai frica de dementa aia de Ursula vor der Lies (Minciuni) decat de propriul popor roman !! Pregatiti-va de ce e mai rau, vine razboiul, degeaba cumpara astia arme la mercenarii lui Ciuca, zis si Maciuca, ca tot si-o vor lua in bot, vine iarna, vine decembrie si incepe iuresul, baieti, sper ca sunteti cu totii pregatiti de distractia totala !! Winter is coming, mothaphukers 🙂

  8. @ Deci, USR zice că „omuleții verzi” din sistemul public și privat să dețină certificate verzi, când intră în contact cu publicul, publicul neavând bineînțeles obligația de a deține certificate verzi, când membrii publicului intră în contact între ei, ?

  9. Pesede e de vină fiindcă atunci cînd a fost la putere la fel ca un soldat neinstruit aflat in post, a dat arma din mina unora care erau curioși cum arată o arma. Acum dezarmati regretă prin pușcării prostia.

  10. Dar de cand un guvern sau un partid are competente in cercetare stiintifica asa incat sa aiba un cuvant de spus in interzicerea oricarei pareri ce contesta un vaccin NOU?
    Cum ar putea evolua stiinta daca NU sunt permise parerile contrare ?
    Unde sunt etica si integritatea in cercetare?
    Adevarul este ca NU STIM ce efecte adverse va avea acest vaccin peste cativa ani.
    Si nimeni nu ne poate asigura de nimic.
    Ne este teama de covid, dar in aceeasi masura ar trebui sa ne fie si de vaccin.

  11. V-aș lega de căi ferate!
    Să fiți toți decapitați într-o singură noapte!
    Se mai face un protest înainte de ultimele voastre lovituri. Veți plăti cu capul!

  12. Un neomarxist nenorocit care vrea sa ne distruga definitiv. De vaccinat sava vaccinati voi idiotilor ca unul ca mine nu se va vaccina niciodata orice masuri veti lua.. oricum sfîrsitul va este aproape.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger