AcasăCORONAVIRUSUSR-PLUS vrea diferenţieri URGENTE între români! Cum vor fi dezavantajaţi nevaccinaţii

USR-PLUS vrea diferenţieri URGENTE între români! Cum vor fi dezavantajaţi nevaccinaţii

populatie romaniUSR-PLUS vrea diferenţieri URGENTE între români! Cum vor fi dezavantajaţi nevaccinaţii

Adrian Wiener, deputat USR PLUS, este nemulţumit de cum decurge campania de vaccinare în ţara noastră. După ce a văzut cifrele de luni, când doar 13.200 de persoane au fost vaccinate, parlamentarul a cerut diferenţieri între români.

Vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor Adrian Wiener (USR PLUS) consideră că „orice măsură, chiar şi de recompensă, chiar şi de condiţionare a accesului la anumite obiective publice ar trebui să fie un mijloc prin care să creştem rata de vaccinare”.

Nevaccinaţii nu mai intră le evenimente

Ritmul campaniei de vaccinare din România este foarte îngrijorător„, declară la RFI vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților Adrian Wiener, membru USR PLUS.

El crede că „orice măsură, chiar și de recompensă, chiar și de condiționare a accesului la anumite obiective publice ar trebui să fie un mijloc prin care să creștem rata de vaccinare”.

Deputatul USR PLUS Adrian Wiener spune că situația este „foarte îngrijorătoare, pentru că într-adevăr, contagiozitatea variantei Delta, tendința de a avea un număr mai mare de spitalizări decât varianta cu care ne-am obișnuit și pe lângă aceste cifre mici globale de vaccinare, faptul că doar sub 30% din populația vulnerabilă peste 60 de ani este vaccinată, toate aceste lucruri ne fac să ne gândim la faptul că valul patru va fi unul cu efecte dramatice în România, cu un număr foarte mare de spitalizări și decese”.

Bani pentru vaccinare?

Orice mijloc prin care creştem rata de vaccinare este un mijloc bun. Cântărirea în termeni de etică acum nu mai are vreun sens, în măsura în care lucrurile stau cum stau.

Orice măsură, chiar şi de recompensă, chiar şi de condiţionare într-un fel a accesului la anumite obiective publice ar trebui să fie într-un fel sau altul un mijloc prin care să creştem rata de vaccinare şi stimulentele pot fi unul dintre ele, categoric”, a mai zis Wiener.

Conform cifrelor făcute publice luni seară, doar aproximativ 13.000 de persoane au fost vaccinate în România în cele 24 de ore de referinţă. Dintre ele, circa 8.600 au primit prima doză. Numărul total de persoane vaccinate se apropie de 4,9 milioane.

author avatar
Andrei Ștefan