AcasăCORONAVIRUSUrsula von der Leyen, încolţită! Parlamentul European o trage la răspundere pentru...

Ursula von der Leyen, încolţită! Parlamentul European o trage la răspundere pentru un contract cu Pfizer

Mai mulți parlamentari europeni vor să o interogheze pe Ursula von der Leyen (președinta Comisiei Europene) în legătură cu contractul Pfizer pentru vaccinuri.

Ea trebuie să se prezinte fizic în fața grupului.

Dubii la negocierea unui contract cu Pfizer

Parlamentarii vor să o întrebe pe von der Leyen despre rolul ei în negocierea unui contract masiv de vaccinuri împotriva coronavirusului, de mai multe miliarde de euro, semnat cu Pfizer în apogeul pandemiei.

În perioada premergătoare acestui contract, se spune că ea a făcut schimb de mesaje text cu directorul general al Pfizer, Albert Bourla.

”Uniunea Europeană a cheltuit o mulţime de resurse publice în producţia şi achiziţionarea de vaccinuri în timpul pandemiei. Parlamentul are dreptul de a obţine o transparenţă deplină asupra modalităţilor acestor cheltuieli şi a negocierilor preliminare care au condus la acestea”, a spus europarlamentarul belgian Van Brempt în comunicat.

Ursula evită întrebările

Până în prezent, președintele Comisiei Europene a evitat să răspundă la întrebările legate de ceea ce s-a întâmplat în acele luni cruciale. Nici Ombudsmanul UE și nici Curtea de Conturi nu au reușit să facă lumină în aceste afaceri.

Parchetul European, care dispune de puteri juridice care lipsesc celorlalte agenții de supraveghere, a deschis să deschidă o anchetă privind contractele de vaccinare, fără a preciza dacă președintele Comisiei este vizat.

Invitaţia, dacă va fi făcută, nu va avea nicio forţă legală. La fel ca Bourla, von der Leyen poate refuza să apară. Dar, în condiţiile în care solicitările pentru o mai mare transparenţă devin din ce în ce mai puternice, pe măsură ce scandalul de corupţie Qatargate cuprinde Bruxelles-ul, ea ar putea simţi că nu poate spune nu.

author avatar
Andrei Ștefan
711 afisari

15 COMENTARII

    • CICA VA FI INTEROGATA DE CODRUTA COVESI . ASTA CA SA VA DEMONSTREZE CA JUSTITIE EXISTA .

  1. Cucuveaua noastra cocotata cu clopotei penali de coada,dupa ani de zile, marili realizari : din Bulgaria Dosar pt. 5.000 de Euro si Dosarul din Romania de 100.000 de Euro,care se cam fasaie,acum a deschis ” o ancheta ” cu jumatate de gura,cu sfiala,nu cu catuse si Televiziuni ca in Romania.Urmeaza batista pe tambal,gunoiul sub pres,si o lalaiala pana cand ori piere samarul,ori moare magarul. Pai degeaba a fost ea cocotata acolop,,sa faca necazuri,sau sa tina de sase ?

  2. Cucuveaua noastra cocotata cu clopotei penali de coada,dupa ani de zile, marili realizari : din Bulgaria Dosar pt. 5.000 de Euro si Dosarul din Romania de 100.000 de Euro,care se cam fasaie,acum a deschis ” o ancheta ” cu jumatate de gura,cu sfiala,nu cu catuse si Televiziuni ca in Romania.Urmeaza batista pe tambal,gunoiul sub pres,si o lalaiala pana cand ori piere samarul,ori moare magarul. Pai degeaba a fost ea cocotata acolo,sa faca necazuri,sau sa tina de sase ?

  3. Dar cum de a ajuns ea sa fie ministrul apararii in Germania???? O plagiatoare si o sluga KGB-ista pusa de bancheri la furat

    • Plus ca a patronat cea mai periculoasa retea de spioni chinezo-francezo-Mossad care a jefuit totul la NATO

      • Ursula….esti terminata crede-ma.Pe langa GOGOLAK VILY URSAN si DAVID COQUETTE mai am inca 50 de spioni care au facut trafic de arme nucleare in complicitate cu tine.Dar deocamdata cred ca ajung3 nume

    • Eu am discutat subiectul in1994 cu o persoana dinBilderberg si am intrebat „de ce executati orbeste ordinele luiKissinger?” Raspuns-cine nu face asta moare imediat „din intamplare”… Si doi ani mai tarziu au lichidat-o pe printesa Diana ca ” a fluierat in biserica”

      • Cine s-a opus ocultei a platit cu viata…multa lume nu intelege chestiile astea

        • Este momentul in care treci „linia rosie” si iti asumi un razboi pe viata si pe moarte cu oculta

          • Oricum cartea de istorie nu consemneaza gunoaiele care s-au vandut luiBelzebut pe 30de arginti.Si mai este o chestie-pierzi o viata dar nu si sufletul cate este etern.Si nici macar viata nu o pierzi daca stii sa te lupti pana la capat

  4. E si normal sa ii mai recicleze si pe cei din conducere, daca prostimea nu zice mare lucru dupa tot ce s-a intamplat cineva trebuie totusi sa ii gaseasca un motiv. Problema e ca probabil va urma un lider mai rau decat urSula, cam asa merg lucrurile peste tot

  5. De la vor, pana la o trage este cale lunga. Asa ar trebui sa fie anchetata si judecata, dar nu este exclus ca „justitia” la ei sa fie ca a noastra- sublima dar sa lipsesca cu desavarsire.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger