AcasăCORONAVIRUSUndă verde pentru un nou medicament pentru tratarea Covid-19. Este eficient și...

Undă verde pentru un nou medicament pentru tratarea Covid-19. Este eficient și împotriva variantei Omicron

omicronUndă verde pentru un nou medicament pentru tratarea Covid-19. Este eficient și împotriva variantei Omicron

Varianta de coronavirus Omicron s-a răspândit acum în peste 20 de țări, inclusiv Olanda și SUA. Suspiciuni există și în România.

Omicron – cunoscut și ca B. 1.1.529 – este o tulpină de coronavirus cu un număr neobișnuit de mare de mutații. A fost detectat pentru prima dată în Africa de Sud săptămâna trecută, iar de atunci a fost detectat în Olanda și Nigeria.

Severitatea amenințării reprezentate de Omicron este încă necunoscută. Dr. Anthony Fauci a spus că oamenii de știință au nevoie de două săptămâni pentru a evalua pericolul potențial al variantei, deoarece a avertizat că țara s-ar putea confrunta cu un „al cincilea val” de infecții, potrivit thenationalnews.com.

Tratamentul anti-COVID-19 este produs de GSK

Un medicament care funcționează împotriva variantei Omicron Covid-19, potrivit producătorilor, a fost aprobat pentru utilizare de către autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie.

S-a descoperit că tratamentul cu Xevudy (sotrovimab) reduce internarea în spital și decesul cu 79% la cei considerați a fi cel mai expuși riscului de îmbolnăvire. Guvernul Regatului Unit a comandat aproximativ 100.000 de doze de anticorpi monoclonali, care se administrează prin perfuzie intravenoasă timp de 30 de minute.

Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Sănătate a aprobat medicamentul pentru persoanele cu formă ușoară de Covid-19 până la moderat, care prezintă un risc ridicat de a dezvolta o boală severă.

Este al doilea medicament anti covid aprobat în Marea Britanie

Tratamentul a arătat o eficacitate ridicată în faza a treia a studiile care vizează varianta Delta a coronavirusului. GlaxoSmithKline și Vir Biotechnology, co-dezvoltatorii terapiei au spus că datele preclinice arată că „își păstrează activitatea împotriva mutațiilor cheie ale noii variante Omicron Sars-CoV-2”.

Sotrovimab este cel de-al doilea tratament împotriva coronavirusului aprobat în decurs de o lună în Regatul Unit, după Molnupiravir, comprimatele anti-COVID-19 produse de laboratorul american Merck, care au primit autorizaţie la începutul lui noiembrie.

author avatar
Andreea Vlad
320 afisari

2 COMENTARII

  1. Noi trebuie să băgăm la cap un lucru: tot ce ne oferă Big Pharma este bun. De aceea și trebuie să semnăm că noi suntem de vină în cazul când ceva nu merge bine
    SCURT! CE-I AȘA GREU DE PRICEPUT!?

  2. Este o coincidenta ca noul medicament ar fi eficace impotriva lui un micron, sau…..?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger