AcasăCORONAVIRUSRusia a găsit deja clienți pentru controversatul vaccin „Sputnik-V”. Află cine face...

Rusia a găsit deja clienți pentru controversatul vaccin „Sputnik-V”. Află cine face experimente pe proprii cetățeni

Una dintre cele mai afectate țări de COVID-19 vrea să cumpere controversatul vaccin rusesc „Sputnik-V”Una dintre cele mai afectate țări de COVID-19 vrea să cumpere controversatul vaccin rusesc „Sputnik-V”

Un stat din Brazilia a anunțat că a ajuns la un acord cu Rusia pentru producerea vaccinului contracoronavirusului, catalogat de Moscova drept primul de pe piață. Momentan, nu au fost prezentate detalii despre acest acord.

Statul brazilian Parana a anunțat că a ajuns la un acord cu autoritățile de la Moscova în ceea ce privește producerea vaccinului anticoronavirus „Sputnik-V”, însă momentan nu se știe dacă institutul de cercetare al statului va primi aprobările necesare de la guvernul federal al Braziliei, informează Reuters.

Anunțul a fost făcut în mod oficial de biroul de presă al statului brazilian.

Potrivit OMS, Brazilia este al doilea cel mai afectat stat din lume de pandemia de coronavirus, după SUA, cu peste 3 milioane de cazuri confirmate și peste 100.000 de decese ale unor persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Una dintre cele mai afectate țări de COVID-19 vrea să cumpere controversatul vaccin rusesc „Sputnik-V”
Una dintre cele mai afectate țări de COVID 19 vrea să cumpere controversatul vaccin rusesc Sputnik V

Rusia este prima țară din lume care a reușit să obțină un vaccin împotriva Coronavirusului ucigaș.

Anunțul a fost făcut de președintele Vladimir Putin, la o ședință cu responsabilii din domeniul educației și sănătății. Pentru a fi mai credibil, liderul de la Kremlin a mărturisit că una din fiicele sale a încercat pe propriul organism prototipul de vaccin.

„Există interes considerabil din străinătate pentru vaccinul rusesc dezvoltat de Institutul Gamaleya. Am primit deja aplicații preliminare pentru peste un miliard de doze din partea a 20 de țări. Împreună cu partenerii noștri străini, suntem pregătiți să producem peste 500 de milioane de doze de vaccin pe an, în cinci țări, iar planul este de a crește capacitatea producției și mai mult”, a spus, marți, șeful fondului de investiții din Rusia, Kirill Dmitriev.

„Până acum, țări din America Latină, Orientul Mijlociu și Asia au arătat cel mai mare interes pentru vaccin. Suntem pregătiți să finalizăm un număr de contracte pentru achiziționarea lui”, a completat Dmitriev.

Vaccinul nu a trecut testul de eficiență

Cu toate că a fost anunțat oficial, vaccinul nu a trecut încă de una dintre fazele de testare cruciale, cea în care este verificată siguranța și eficiența serului.

Dmitriev a precizat că aceste teste vor avea loc în afara Rusiei.

„Am ajuns deja la acorduri cu Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită și un număr de alte țări, pentru ca vaccinul să treacă prin testele relevante”, a mai spus oficialul rus.

Rusia nu a făcut publice rezultatele științifice ale testelor clinice pentru vaccin, astfel că presupusa sa eficacitate nu poate fi verificată.

OMS este rezervată în privința vaccinului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a primit cu prudenţă vestea că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19 şi a semnalat că acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie să urmeze etapele de precalificare şi evaluare stabilite de această organizaţie.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
292 afisari

2 COMENTARII

  1. Pentru ca doctorimea face politica in timpul programului iar medicina dupa program,la privat.Care doctor ati auzit ca a luat atitudine fata de inchiderea institutului de vaccinuri Cantacuzino sau deplange disparitia de pe piata a unor medicamente romanesti ieftine care au aparat sanatatea noastra zeci de ani?Cat priveste vaccinul covid daca noi nu mai suntem in stare de nimic stam pe malul santului si luam in deradere munca altora.Pe cine vreti sa testeze vaccinul,pe extraterestri?Logica de tate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger