AcasăCORONAVIRUSUn specialist în boli infecțioase aruncă bomba! Vom purta mască și după...

Un specialist în boli infecțioase aruncă bomba! Vom purta mască și după ce vine vaccinul antiCOVID!

Un specialist în boli infecțioase aruncă bomba! Vom purta mască și după ce vine vaccinul antiCOVID! (sursa foto:Twitter/krutikakuppalli)

O lume întreagă își pune speranța în apariția unui vaccin împotriva COVID-19 care să stăvilească problemele cauzate de noul coronavirus și să aducă viețile oamenilor cât mai aproape de normalul de dinaintea pandemiei.

Un medic specialist taie, însă, din elanul celor care credeau că, după ce se va dezvolta vaccinul antiCOVID vom scăpa de măștile de protecție, devenite, în multe state ale lumii, accesorii nelipsite în lupta contra temutului virus.

Krutika Kuppalli medic specialist în boli infecțioase în Palo Alto, California, a transmis un mesaj cât se poate de clar în acest sens: ”Simt că există această percepție că, odată ce avem un vaccin #Coronavirus, viața va reveni la normal”.

”Viața nu va fi ca înainte de COVID. Chiar și după ce avem un #vaccin, va trebui să aveți o igienă bună a mâinilor, să mențineți distanța fizică, să evitați aglomerația și să purtați măști”, a continuat Kuppalli mesajul transmis zilele trecute, pe contul său de Twitter.

De altfel, și miliardarul Bill Gates, fondator al gigantului Microsoft, atrăgea atenția, într-un interviu acordat săptămânile trecute, că lumea nu va reveni la normal înainte ca ”o mare parte din populație” să aibă acces la un al doilea vaccin ”super-eficient” împotriva coronavirusului. O chestiune de durată. ”Singurul fel în care vom reveni complet la normal este să avem, poate nu prima generație de vaccinuri, dar în cele din urmă un vaccin care este super-eficient și pe care să îl ia mulți oameni și să eliminăm boala la nivel global”, s-a exprimat acesta, citat de summit.news.

Și în România s-a vorbit despre vaccinul antiCOVID, după ce de luni de zile specialiștii, dar și autoritățile au pus accent pe nevoia ca oamenii să respecte regulile de igienă, să poarte mască de protecție, și să păstreze distanța fizică. Referitor la vaccin, Nelu Tătaru anunțase că recent că personalul medical din prima linie în lupta contra noului coronavirus va avea acces prioritar la el. ”Avem o primă tranșă care ar trebui să vină în sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este – și în planificarea pe care o avem – ca tot personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă”, spunea, recent, Nelu Tătaru, la o dezbatere online.

author avatar
Andrei Coman