AcasăCORONAVIRUSUn nou vaccin anti-Covid pe piață - are o eficacitate uimitoare!

Un nou vaccin anti-Covid pe piață – are o eficacitate uimitoare!

Noul jucător pe piața vaccinurilor anti-Covid din Europa – Novavax – a solicitat autorizarea vaccinului său anti-COVID în Marea Britanie, după ce a finalizat testele. Cererea de autorizare a vaccinului anti-Covid se bazează pe datele dintr-un studiu în fază avansată care a implicat 15.000 de voluntari din Marea Britanie. Rezultatele arată că vaccinul experimental a avut o eficacitate de 96,4% împotriva tulpinii originale de coronavirus.

Eficacitate de 100% pentru formele moderate și severe de boală

De altfel, Novavax a prezentat și datele dintr-un studiu în fază avansată, la care participă 30.000 de persoane din Dtatele Unite și din Mexic și care demonstrează o eficacitate de 100% împotriva formelor moderate şi severe de boală şi o eficacitate generală de 90,4%.

Novavax a depus deja o cerere de autorizare pentru vaccinul său în India, Indonezia şi Filipine și anticipează că se va finaliza în curând depunerea cererilor pentru autorizarea pe pieţe ca Europa, Canada, Australia, Noua Zeelandă şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Marea Britanie dorește creșterea ratei de vaccinare

Până în prezent, în Marea Britanie s-au administrat doze de vaccin pentru schema completă de vaccinare a aproximativ 76,1% din populaţia totală a ţării, potrivit unui bilanţ al Reuters. Recent, însă, Regatul Unit a înregistrat iar o creștere a numărului de infectări, însă premierul Boris Johnson a anunțat că guvernul se va baza mai degrabă pe creșterea ratei de vaccinare, decât pe blocaje, pentru a traversa o iarnă dificilă.

Luna trecută, Novavax şi partenerul său Serum Institute of India au solicitat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii o autorizare pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului Novavax împotriva COVID-19.

 

author avatar
Alina Costache