AcasăCORONAVIRUSUn nou test pentru COVID, cu rezultat în 15 minute

Un nou test pentru COVID, cu rezultat în 15 minute

Testul care arată în 15 minute dacă o persoană are coronavirus a fost aprobat în Europa și ar trebui să apară pe piaţa europeană la sfârşitul lunii octombrie.

Acesta urmează să fie utilizat în special la urgenţe, de medici generalişti şi pediatri, scrie Time. Testul rapid a fost realizat de compania americană Becton Dickinson and Co. şi a fost deja aprobat în Europa. Testul Becton este unul bazat pe antigen şi este mult mai rapid decât clasicul test PC-R dar este mai puţin precis.

„Va schimba total sistemul în ceea ce priveşte testarea oamenilor şi controlul pandemiei”, a spus Bernard Goldblat din partea Becton.

Testul face parte dintr-o nouă clasă de instrumente de screening mai rapide pentru identificarea proteinelor antigen care sunt detectate pe suprafața SARS-CoV-2.

Testele antigenice dau rezultate mult mai rapid

Testele antigenice reprezintă un instrument valoros, deoarece dau rezultate mult mai rapide decât testele de diagnostic PC-R standard. Cu toate acestea, ele sunt în general mai puțin exacte. De exemplu, în SUA se recomandă ca testul de antigen să fie urmat şi de un test PC-R.

Becton Dickinson a declarat că testul său pentru depistarea anticorpilor Covid-19 are o sensibilitate de 93,5%, o măsură a frecvenței cu care identifică corect infecțiile, și o eficiență de 99,3%.

Testul este deja disponibil în SUA. Becton Dickinson a declarat că este pe cale să producă aproximativ 8 milioane în fiecare lună până în octombrie pe piețele sale globale și 12 milioane lunar până în martie 2021.

Cum afli rapid dacă ai coronavirus prin gargară

Canadienii au venit cu un nou test pentru depistarea coronavirusului. Oficialii canadieni din domeniul sănătății au anunțat că au descoperit un nou test pentru coronavirus care se realizează prin gargara cu o soluție specială.

Acest test durează doar 30 de secunde și este mai puțin invaziv, având în vedere că pacientul folosește o soluție cu care își clătește gura, face gargară și apoi scuipă, notează Fox News.

„Spre deosebire de tamponul nazofaringian, acest test implică să faci gargară cu puțină apă salină, pe care apoi o scuipi într-un tub mic. Acesta este un mod mai ușor de colectare de salivă pentru tineri”, a declarat dr. Bonnie Henry, medic de top din cadrul Columbiei Britanice.

author avatar
Andreea Vlad
241 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri