AcasăCORONAVIRUSUn nou simptom COVID-19: Apare destul de rar, dar poate fi foarte...

Un nou simptom COVID-19: Apare destul de rar, dar poate fi foarte înșelător

Un nou simptom COVID-19: Apare destul de rar, dar poate fi foarte înșelătorUn nou simptom COVID-19: Apare destul de rar, dar poate fi foarte înșelător

Medicii descoperă noi simptome specifice coronavirusului pe lângă febră, tuse și dificutăți de respirație, în timp ce sfârșitul pandemiei nu pare a fi prea aproape.

Cercetătorii susțin că roșeața ochilor ar putea fi un simptom al virusului. Cercetarea este în stadii incipiente, dar specialiștii susțin că noul simptom descoperit nu este prea frecvent.

Acești au descoperit că roșeața ochilor apare la 1-3% din pacienții COVID-19.

Virusul se răspândește prin picături minuscule eliberate atunci când o persoană bolnavă tușește, strănută sau vorbește, dar Academia Americană de Oftalmologie susține că o persoană ar putea contracta infecția și prin ochi.

Specialiștii au descoperit un nou simptom specific pentru COVID-19

Medicii explică faptul că „scuturile” de față și ochelarii pot fi importante în această situație, în special pentru lucrătorii din domeniul sănătății, potrivit wafb.com.

Cu toate că dacă aveți roșeață la nivelul ochilor nu înseamnă că sunteți pozitiv pentru COVID-19, medicii recomandă testarea pentru coronavirus.
„De obicei, roșeața la nivelul ochilor apare ca urmare a unei conjunctivite, însă pentru 1-3% din pacienții COVID-19 aceasta poate fi un simptom. Poate fi vorba de o secreție a părții albe a ochiului care apoi provoacă infecție și iratare, adică ochii umezi”, explică doctorul Eric Griggs.

De asemenea, acesta punctează că cel mai comun mod de a cotnracta și a răspândi virusul este prin gură și nas, așa că cel mai important lucru pe care îl putem face este să purtăm o mască.

La sfârșitul lunii iunie, cercetătorii americani au identificat trei noi simptome ale infectării cu noul coronavirus. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite a introdus pe lista oficială, care cuprindea opt poziții, nasul congestionat, greața și diareea.

Aceste noi simptome apar între două și chiar 14 zile de la infectarea cu SARS- COV-2, spun experții.

Până acum, simptomele recunoscute oficial pentru noul coronavirus erau tusea, febra sau frisoane, oboseala, durerile musculare, dificultăți de respirație, durere de cap, pierderea mirosului sau gustului și durerea în gât.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
406 afisari

1 COMENTARIU

  1. Am priceput ideea , nu o mai dati dupa gard.Hai,bagati vizeta ca mastile nu prea se vand si baietii au nevoie de bani doar vin alegerile,ce dracu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger