AcasăCORONAVIRUSUn nou medicament destinat tratării Covid-19. Reduce riscul de spitalizare sau de...

Un nou medicament destinat tratării Covid-19. Reduce riscul de spitalizare sau de deces cu 89%. Cine l-a produs

covidUn nou medicament destinat tratării Covid-19. Cine l-a produs

O pastilă experimentală destinată tratării Covid, dezvoltată de compania americană Pfizer reduce riscul de spitalizare sau de deces cu 89% la adulții vulnerabili.

Medicamentul Paxlovid, utilizat în combinație cu un medicament pentru HIV, este destinat utilizării imediat după dezvoltarea simptomelor la persoanele cu risc crescut de boală severă, arată studiile clinice ale companiei.

Anunțul companiei vine la o zi după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a aprobat un tratament similar de la Merck Sharp și Dohme (MSD), care va produce medicamentul alături de Ridgeback Biotherapeutics.

Pfizer spune că a oprit studiile mai devreme tocmai pentru că rezultatele inițiale au fost atât de pozitive. Dar dacă medicamentul va fi autorizat, probabil că ar fi o schimbare în lupta globală împotriva pandemiei, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, potrivit CNBC.

Pilula de la Pfizer reduce riscul de spitalizare și deces cu 89%

„Cred că acest medicament va schimba modul în care se întâmplă lucrurile în acest moment, ceea ce va salva milioane și milioane de vieți, are potențialul de a face acest lucru”, a spus Bourla într-un interviu la CNBC. Compania Pfizer are „capacitatea în acest moment de a crea 500 de milioane de pastile”, a mai spus el, ceea ce se traduce în 50 de milioane de tratamente.

„Eficacitatea foarte mare este o surpriză, depășește așteptările pe care le aveam”, a adăugat Bourla. Acțiunile companiei au crescut cu aproximativ 8% în tranzacțiile de dimineață.

Pilula Pfizer, cunoscută științific ca PF-07321332, face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează și acționează prin inhibarea unei enzime de care virusul are nevoie pentru a se replica în celulele umane. Inhibitorii de protează sunt utilizați pentru a trata alți agenți patogeni virali, cum ar fi HIV și hepatita C.

Medicamentul HIV ajută la încetinirea metabolismului sau defalcarea pilulei Pfizer pentru ca aceasta să rămână activă în organism pentru perioade mai lungi de timp la concentrații mai mari, a spus compania.

author avatar
Andreea Vlad
542 afisari

2 COMENTARII

  1. Doamne ajuta!
    Iata ca tot americanii si tot Pfizer reuseste o pastila 💊 , restul cercetatorilor lumii parca is imbecili… Trebuie sa rezistam pana in primavara si poate reusim ca umanitate. Totusi trebuie gasit un medicament ce sa combata 90% si boala avansata a Sars cand deja a ajuns in celula. Sper sa fim pe felie sa cumparam pt romani sa combatem!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger