AcasăCORONAVIRUSUn nou focar de Covid-19 depistat în Argeș. 25 de persoane au...

Un nou focar de Covid-19 depistat în Argeș. 25 de persoane au fost confirmate

covid-19

25 de persoane au fost depistate pozitiv cu Covid-19 la DGASPC Argeş. În urma depistării focarelor COVID-19, conducerea a decis să suspende activităţile în comun la centrele Direcției.

DGASPC Argeş arată, într-un comunicat de presă transmis vineri, că, în urma testărilor din 7 iulie, în Complexul de Locuinţe Protejate Buzoeşti şi Centrul de Copii „Sf.Andrei” din Piteşti au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2 un număr de 9 angajaţi şi un număr de 15 beneficiari, din cadrul C.L.P. Buzoeşti, şi un angajat din cadrul Centrului de Copii „Sf.Andrei” Piteşti.

În urma depistării focarelor COVID-19 în cele două centre sociale, autorităţile din domeniul sănătăţii publice au dispus modificarea modului de amplasare în camere şi în pavilioane a asistaţilor, a spaţiilor comune în care ar putea să se întâlnească aceştia, separarea, cazarea şi izolarea asistaţilor în trei categorii, respectiv persoane pozitive COVID-19, persoane sănătoase care au fost în contact direct cu cei diagnosticaţi şi persoane sănătoase care nu au avut contact cu bolnavii.

Centrele sociale au intrat în carantină

De asemenea, au fost suspendate activităţile în comun, masa se serveşte în camere, nu în sala de mese, iar personalul de îngrijire care îi deserveşte pe cei bolnavi nu va lua contact cu cei sănătoşi. În plus, în cele două centre s-a dispus interzicerea primirii de noi beneficiari şi a vizitelor externe.

„Ţinând cont de aceste aspecte şi de evoluţia epidemiologică actuală, în cursul zilei de astăzi (vineri – n.r.) , un medic infecţionist se va prezenta în unitatea vizată, pentru examenul clinic de specialitate. Pentru intervalul 07.07.2020 – 29.07.2020 este realizată o programare pentru testarea tuturor angajaţilor şi beneficiarilor din toate cele 21 de servicii de tip rezidenţial din subordinea DGASPC. Argeş. Astfel, vor fi testate un număr total de 1.355 de persoane, din care 728 de angajaţi şi 627 de beneficiari”, menţionează DGASPC Argeş, potrivit Agerpres.

Covid-19 în România. Numărul cazurilor noi se menține uriaș

592 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în ultimele 24 de ore în România, potrivit celui mai recent bilanț al autorităților. Alte 13 persoane au murit. La terapie intensivă se află în prezent 236 de pacienți. Numărul testărilor noi este de 14.680, fiind a doua zi cu cele mai multe testări după 29 aprilie, când au fost efectuate 16.684.

Până astăzi, 10 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 31.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Până astăzi, 1.847 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

author avatar
Andreea Vlad