AcasăCORONAVIRUSUn medic cunoscut a luat la puricat campania de vaccinare. Ciuhodaru: ”Este...

Un medic cunoscut a luat la puricat campania de vaccinare. Ciuhodaru: ”Este haos. Este o strategie eşuată”

Ciuhodaru: ”Este haos. Este o strategie eşuată” (sursa foto: Facebok/Tudor Ciuhodaru)

Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu” din Iași, a comentat în termeni tranșanți felul în care se derulează campania de vaccinare antiCovid la nivel național.

”Dacă vreţi într-un cuvânt, ceea ce se întâmplă în campania de vaccinare până acum în România este haos, iar dacă vreţi în două cuvinte, este o strategie eşuată şi mă aşteptam să existe acea organizare impecabilă, apropo de această vaccinare. Uitaţi-vă, că până şi vaccinarea şi-a luat pauză de Revelion, că parcă şi coronavirusul şi-a luat pauză. Dacă ne uităm la faptul că, ar fi fost util, ca aceste centre de vaccinare, să fie o simulare făcută şi să realizăm măcar 50.000 de teste în fiecare zi, să vedem ce se întâmplă, dacă suntem capabili să facem această testare. Nu mai vorbesc de vaccinare. Ar fi fost un exerciţiu care să ne arate ce se întâmplă în acest moment.

Până una alta, am văzut doar că vaccinul este aşteptat cu o aeronavă personală ca să i se arate drumul pe calea rutieră spre Bucureşti. Din păcate, în ritmul acesta este departe de dezideratul acela de a realiza 60-70% din imunizarea populaţiei într-un timp relativ scurt”, a declarat medicul Ciuhodaru, sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Antena3.

Medic: Sunt veşti îngrijorătoare

Declarațiile sale vin în condițiile în care recent a apărut un avertisment cum că ar putea apărea perturbări în ceea ce privește campania de vaccinare în Uniunea Europeană, ca urmare a faptului că, până la aprobarea unui alt ser, s-ar putea ivi goluri în stoc, la nivelul celui produs de Pfizer şi BioNTech, acesta fiind singurul vaccin aprobat la momentul de față la nivelul UE.

”Vedeţi că sunt veşti îngrijorătoare, nu numai legate de numărul de doze la nivel internaţional şi de faptul cum putem noi să facem această vaccinare, în aşa fel încât ea să devină eficientă, pentru că dacă primim 150.000 de doze pe săptămână, 600.000 de doze pe o lună, înseamnă 300.000 de români imuniziaţi, dacă merge impecabil această campanie, iar în şase luni vom obţine maximum 1,8 milioane de români vor putea să fie imunizaţi, mult sub ceea ce înseamnă 60-70% din populaţie imunizată, în aşa fel încât să se realizeze acel suport în controlul pandemiei”, a completat medicul Ciuhodaru.

În România, campania de vaccinare a început pe 27 decembrie

Din datele oficiale anunțate vineri, 1 ianuarie, de către autorități, în ultimele 24 de ore fuseseră vaccinate 1367 de persoane, totalul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech, începând cu data de 27 decembrie 2020, ajungând la 11.656. DETALII AICI.

Între timp, vă amintim că prima persoană care a fost vaccinată împotriva COVID-19 în cadrul campaniei care a început în România în a treia zi de Crăciun a fost o asistentă medicală de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”. Mihaela Anghel a făcut parte din echipa medicale care, pe 27 februarie 2020, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

869 afisari

2 COMENTARII

  1. O strategie esuata, poate fi doar o strategie LIberala, un partid de incapabili, au pus pe coate goale prim ministru, ca de glajdar se saturasera

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger