AcasăCORONAVIRUSUn centru de vaccinare din sectorul 2 ajunge cu lacătul pe ușă....

Un centru de vaccinare din sectorul 2 ajunge cu lacătul pe ușă. S-au făcut percheziții. Primar: „Suspiciuni privind certificate false”

Un centru de vaccinare din sectorul 2 ajunge cu lacătul pe ușă. S-au făcut percheziții. Primar: „Suspiciuni privind certificate false” (sursa foto: Facebook/RO Vaccinare)

În condițiile în care în ultimele zile, după ce s-a stabilit unde anume este obligatorie prezentarea certificatului verde, a crescut numărul oamenilor care s-au îndreptat către centre de vaccinare, pentru a fi vaccinați împotriva COVID-19, s-a aflat că la un astfel de centru, din sectorul 2, s-au prezentat, dar pentru a face percheziții, polițiștii din Capitală.

Așa s-a aflat că centrul de vaccinare Neghiniță va avea, o perioadă, lacătul pe ușă.

Primarul Radu Mihaiu: Acest centru a ridicat o serie de suspiciuni privind certificate false

„Începând de azi (joi-n.n) centrul de vaccinare Neghiniță se închide temporar. Deși în contextul actual e nevoie ca de aer de fiecare centru, suntem forțați să întrerupem activitatea pentru o perioadă. Parchetul, împreună cu Poliția, au descins azi la prima oră pentru a ridica probele de la fața locului.

Acest centru a ridicat o serie de suspiciuni privind certificate false. Am alertat imediat autoritățile abilitate, iar azi s-a confirmat că astfel de cazuri s-au repetat”, susține primarul sectorului 2, Radu Mihaiu.

Edil: Vom schimba întreaga echipă

(sursa foto: facebook/Radu Mihaiu)

Edilul de sector a anunțat, totodată, ce schimbări se vor face, la nivel de personal, în tot acest context, dar și ce decizie s-a luat cu privire la persoanele care se programaseră pentru vaccinare la respectivul centru. „Voi dispune schimbarea în integralitate a personalului din această locație. Până când procurorii nu vor finaliza cercetările nu putem risca să mai colaborăm cu nimeni de acolo. Vom schimba întreaga echipă. Iar în cel mai scurt timp vom reporni activitatea în centrul Neghiniță. Fiindcă e mare nevoie de imunizare în aceste zile.

Toate persoanele programate aici le vom redirecționa către celelalte centre de vaccinare. La Cora Pantelimon am suplimentat cu un nou flux. La Piața Obor vom porni zilele acestea încă două fluxuri. Și suntem în fază avansată pentru deschiderea unui nou centru la Mega Mall”, a precizat Mihaiu, pe Facebook.

Primele precizări de la Poliția Capitalei

Pe lângă anunțurile venite de la vârful primăriei Sectorului 2, s-au aflat detalii și de la Poliția Capitalei, cu privire la acțiunea de joi a oamenilor legii.

Și anume că în cursul acestei zile reprezentanți ai Poliției Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au ieșit în teren pentru a pune în aplicare cinci de mandate de percheziție domiciliară, în București, într-un dosar în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic.

S-au ridicat mai multe probe și urmează să se facă și audieri în acest caz. S-a anunțat că „sunt puse în executare și 168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecți, precum și alte 10 pe numele unor martori, ce urmează a fi audiați”.

Ce au stabilit până la acest moment anchetatorii

Din câte se mai precizează în comunicatul Poliției Capitalei, cercetările au fost începute încă din luna august a acestui an.

„În fapt, în luna august 2021, polițiști din cadrul Politiei Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au demarat cercetări cu privire la activitatea mai multor funcționari publici, detașați la un centru de vaccinare, din sectorul 2, care ar fi modificat, fără drept, date informatice implementate în evidența persoanelor vaccinate, rezultând astfel date ce nu ar corespunde adevărului, respectiv ar fi fost înlocuite datele persoanelor vaccinate împotriva Covid 19, cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, având ca scop obținerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea”, menționează sursa citată.