AcasăCORONAVIRUSUn bărbat din Buzău, infectat a TREIA oară cu COVID. Explicația unui...

Un bărbat din Buzău, infectat a TREIA oară cu COVID. Explicația unui medic – VIDEO

Un bărbat din Buzău, infectat a TREIA oară cu COVID. Explicația unui medic - VIDEOUn bărbat din Buzău, infectat a TREIA oară cu COVID. Explicația unui medic - VIDEO (sursa foto: Facebook/RO Vaccinare)

Pe fondul creșterii numărului de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) în România, s-a aflat despre un caz mai rar, posibil chiar unic la noi în țară.

Este vorba despre cazul unui bărbat din județul Buzău. Omul are 70 de ani. Și s-a îmbolnăvit pentru a treia oară de COVID, în decurs de doar câteva luni.

Acesta este internat la Spitalul Județean Buzău, pe secția de boli infecțioase. Potrivit Antena 3, bărbatul este vaccinat împotriva COVID, cu două doze.

Ce spune șeful Secției Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Buzău

Șeful acestei secții din cadrul Spitalul Județean Buzău a furnizat câteva detalii despre cazul bărbatului de 70 de ani. Așa s-a aflat că omul are și alte probleme de sănătate. Dar și o posibilă explicație pentru apariția celei de-a treia infectări în cazul acestui pacient.

Un pacient care este la al treilea episod de COVID, primul în august, al doilea cândva în octombrie şi al treilea este internat momentan la noi.

Este un bărbat cu comorbidităţi, o hemopatie malignă, probabil că este cu Omicron, că are o formă uşoară fără afectare pulmonară. În octombrie a avut o formă medie, la prima infectare a avut, la fel, o formă uşoară.

Anticorpii pe care i-au făcut pentru tulpina anterioară nu oferă protecţie pentru noua tulpină care circulă momentan„, a precizat șeful Secției Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Buzău, medicul Bogdan Micu, într-o intervenție la postul TV menționat.

Cifrele de la GCS, din raportarea anunțată în 26 ianuarie

Vă amintim că din raportarea venită de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS0 în cursul zilei de miercuri, 26 ianuarie, rezulta că „în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 34.255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 14.570 mai mult decât în ziua anterioară. 4.375 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”.

Conform GCS, în total, până miercuri, 26 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.083.151 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 38.012 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare, iar 1.851.867 de pacienți au fost declarați vindecați.

513 afisari

2 COMENTARII

  1. Sistemul imunitar propriu este suprimat de serul magic,aceste cazuri se vor inmulti ,plus boli autoimune si unele chiar noi !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger