AcasăCORONAVIRUSUn alt val de infecție va ataca România. Ce este fenomenul COVID-flu....

Un alt val de infecție va ataca România. Ce este fenomenul COVID-flu. Raed Arafat, anunț pentru toți românii

Raed Arafat a susținut și susține internarea asimptomaticilor în spitale

Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat, luni seară, că problema pandemiei nu va putea fi rezolvată odată cu apariția unui vaccine anticoronavirus.

„Ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să opreşti răspândirea”, a afirmat şeful DSU la postul Antena 3.

„Cum au zis şi cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligaţi să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să ştim că vaccinul nu va rezolva instantaneu situaţia pentru că ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să opreşti răspândirea”, a declarat Arafat.

Secretarul de stat a completat că România se află deja pe lista ţărilor care au comandat un eventual vaccin.

Dar, până la apariția vaccinului anticoronavirus, Arafat a spus că persoanele care sunt încadrate în grupa de risc, ar fi bine să se vaccineze împotriva gripei sezoniere.

Fenomenul COVID-flu

„Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează şi cu COVID am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu şi va fi foarte greu şi pentru medici”, a atras atenţia Arafat.

De asemenea, Arafat a mai spus că, Comisia Europeană a încheiat discuţiile preliminare cu o companie farmaceutică pentru achiziţionarea vaccinului, atunci când acesta va exista.

300 de milioane de doze pentru UE

La apariția unui eventual vaccin, CE intenționează să achiziționeze 300 de milioane de doze, pentru toate ţările membre UE.

Marile puteri ale lumii se străduiesc să obțină cât mai repede un număr mare de doze de vaccin anti-COVID, deși majoritatea celor care sunt în dezvoltare se află abia în stadiul de prototip. Uniunea Europeană, Japonia și Statele Unite negociază deja cu mai multe companii farmaceutice pe sume de miliarde de dolari pentru a obține un vaccin.

author avatar
Eli Dan Davidescu
716 afisari

3 COMENTARII

  1. lasa OMS bolinduleeeeeeeeeeee ! …hai care ii trage un glont in cap lui amatitul asta ca nu stie ce vorbeste !

  2. Ce dracu va uitati toti in gura lui Arafat? Lui i-ar fi necesar un „sejur” prelungit la Guantanamo!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger