AcasăCORONAVIRUSULTIMA ORĂ! Rata de incidență a trecut de 11 la mie, în...

ULTIMA ORĂ! Rata de incidență a trecut de 11 la mie, în Capitală

ULTIMA ORĂ! Rata de incidență a trecut de 11 la mie, în Capitală (sursa foto: Facebook)

Situația generată de noul coronavirus (COVID-19) continuă să se afle în atenția autorităților, dar și a locuitorilor Capitalei.

Cele mai recente informații venite de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) București indică faptul că rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a ajuns, joi, 7 octombrie, la 11.49.

Așadar, s-a trecut de pragul de 11 la mia de locuitori. Miercuri, valoarea fusese de 10.93, în creștere față de cea anunțată marți, 5 octombrie, de 10.31.

Ministerul Sănătății, anunț important

În acest context, vă amintim că miercuri seară a fost publicat în Monitoul Oficial ordinul semnat de către ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, și cel al Internelor, Lucian Bode, privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6 la mia de locuitori.

Iată ce s-a precizat din direcția MS:

”Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă

Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății, miercuri, într-un comunicat.