AcasăCORONAVIRUSUE spulberă testele de anticorpi. Nu pot intra în certificatul verde

UE spulberă testele de anticorpi. Nu pot intra în certificatul verde

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor al UE cere statelor membre să nu introducă testele de anticorpi în certificatele verzi, arătând că cei care au trecut prin boală se pot reinfecta, la fel ca și vaccinații. Instituția europeană susține că dovada anticorpilor protectori i-ar determina pe oameni să nu mai respecte măsurile de distanțare, portul măștilor și spălarea pe mâini.

Deși recunosc, tangențial, că imunitatea naturală este mai puternică decât cea conferită de vaccin, autoritățile europene refuză în continuare să accepte în certificatele verzi testele de anticorpi. Acestea explică faptul că nici până acum nu s-a reușit determinarea unui prag al titrului de anticorpi care oferă protecție împotriva Covid.

”Un rezultat pozitiv al testului de anticorpi poate indica o infecție anterioară sau vaccinarea, dar nu poate fi utilizat pentru a determina dacă o persoană este infectată sau protejată împotriva infecției. În absența unui rezultat pozitiv al testului de diagnostic, anticorpii nu pot determina momentul infecției. Testele de anticorpi care vizează proteina spike nu sunt în măsură să distingă între cei care au fost anterior infectați și cei care au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid. Există riscul ca anticorpii detectați în urma testelor de anticorpi să nu prevină infecția cu variantele SARS-Cov-2 nou apărute”, se arată într-un comunicat al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC). Instituția consideră că prezența doar a anticorpilor specifici SARS-Cov-2 nu indică faptul că o persoană este protejată de reinfectare și susține că relația dintre anticorpi și imunitatea la infecția cu Covid-19 nu este pe deplin înțeleasă, fiind în curs de investigare.

”Niveluri mai ridicate de anticorpi au fost asociate cu un anumit nivel de protecție împotriva reinfectării. Cu toate acestea, titrurile prag ale anticorpilor care conferă protecție împotriva reinfectării nu sunt cunoscute”, arată ECDC.

Imunitate complexă

Anticorpii sunt generați ca parte a răspunsului imun al unui individ împotriva SARS-Cov-2, sunt produși de celulele B și pot fi detectați timp de cel puțin un an. La majoritatea persoanelor, vârful nivelurilor de anticorpi apare la patru-cinci săptămâni după infecție, scăzând în lunile următoare. Până în prezent, neutralizarea anticorpilor care bloca intrarea virusului la celulele gazdă a oferit cea mai bună indicație de protecție împotriva infecției cu SARS-Cov 2. În plus, față de anticorpii produși de celulele B, răspunsul dat de memoria celulelor T a contribuit și el la protecție, în special împotriva bolilor severe, potrivit ECDC. Mai mult, pe măsură ce anticorpii serici scad în timp, memoria de lungă durată a celulelor B se activează și se extinde rapid la re-expunerea la Covid-19, generând anticorpi pentru a compensa scăderea imunității.

De vină e Omicronul

ECDC a transmis autorităților din statele UE că detectarea și cuantificarea anticorpilor nu poate fi utilizată ca indicarea directă a imunității protectoare la nivel individual. Instituția invocă faptul că nu se știe cât de bine pot proteja anticorpii împotriva variantelor anterioare față de noile variante.

”S-a observat că anticorpii generați prin vaccinare nu oferă protecție în fața Omicron, înregistrându-se o creștere a numărului de infectări. Totodată, este posibil ca persoanele fizice cu certificate eliberate pe baza de serologie pozitivă să aibă o atitudine mai relaxată și să nu respecte comportamentul necesar pentru a limita riscul de infectare și transmiterea ulterioară, de exemplu, distanțarea fizică, utilizarea măștilor și spălarea mâinilor”, se precizează în comunicatul ECDC.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
1.644 afisari

11 COMENTARII

 1. Cand cineva vrea sa iti facă bine cu forța, sa te ferească Dumnezeu de interesul le care il urmărește. Cele mai otrăvitoare daruri, sunt cele care “nu te costa nimic”

  • UE dacă vrea sa mai rămână intacta și ancorata la valorile creștine de alta dara și care a ghidat, o sute de ani, trebuie urgent sa alunge sataniști lgbt globaliste de la putere, împreună cu Ursula lui peste prajit

 2. Te doare capu’ cu specialistii astia.
  Nu are prea mare importanta titrul de anticorpi care difera de la o perioada la alta, a convalescentei sau de la un organism la altul.
  Conteaza memoria celulara si reactia imunitara la o noua agresiune.Unii raspund imediat si isi fabrica anticorpii, altii raspund mai greu si fac iar boala.

 3. adică decid ei cumau chef că dacă ai trecut prin boală nu ești bun. numai dacă te injectezi cu produse expirate, atunci ești bun.

  Pentru porcăriile astea zic: Roexit!

 4. “Ca sa vedeți cine va conduce, pur și simplu aflați cine sunt cei pe care nu aveți voie sa ii criticati” – Voltaire

 5. Logica franta folosita de ei. Pai daca recunosc ca si cei vaccinati se pot infecta si reinfecta, atunci de ce mai beneficiaza de certificat verde care ii avantajeaza in fata celor nevaccinati si a celor care au trecut prin boala? Certificatul verde trebuie eliminat complet. In plus, varianta Omicron este la fel de usoara pentru organsim ca si o simpla raceala, fata de Delta care era ca un guturai mai puternic. Opriti discriminarea!

 6. Se sau următoarele ipoteze :
  1. „cei care au trecut prin boală se pot reinfecta, la fel ca și vaccinații”.
  2. Vaccinații pot beneficia de Grünes Zertifikat.
  Identificați logica.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri