AcasăCORONAVIRUSUE anunţă un nou contract cu Pfizer-BioNTech. Câte doze de vaccin anti-Covid...

UE anunţă un nou contract cu Pfizer-BioNTech. Câte doze de vaccin anti-Covid au fost achiziționate

pfizerUE anunţă un nou contract cu Pfizer-BioNTech. Câte doze de vaccin anti-Covid au fost achiziționate

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, sâmbătă, un nou contract pentru achiziţionarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin anti-Covid de la BioNTech-Pfizer.

Contractul include o comandă de 900 de milioane de doze şi o opţiune pentru încă alte 900 de milioane.

„Comisia tocmai a aprobat un contract pentru 900 de milioane de doze ferm (+900 de milioane de doze opţional) cu BioNTech şi Pfizer”, a anunţat într-un tweet Ursula von der Leyen. „Vor urma alte contracte şi alte tehnologii de vaccinuri”, a adăugat ea.

Aceste noi livrări, prevăzute până în 2023, vor permite „adaptarea la noile variante de coronavirus”, dar şi „vaccinarea copiilor şi adolescenţilor”.

„Vaccinarea progresează bine în UE, acum pregătim următoarea fază a reacției noastre”, a mai scris șefa Comisiei Europene.

Al treilea contract cu Pfizer/BioNTech

Acesta este al treilea contract încheiat între UE şi alianţa germano-americană. Anterior, Comisia Europeană a contractat 600 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, prin două contracte separate.

UE a primit în primul trimestru 67 de milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer şi aşteaptă 250 de milioane în cursul celui de-al doilea trimestru. Circa 280 de milioane de doze ar urma să ajungă în a doua jumătate a anului.

UE are în vedere să mizeze tot mai mult pe vaccinuri de tip ARN mesager, cum sunt cele de la BioNTech/Pfizer şi de la compania americană Moderna, deoarece tehnologia lor este considerată mai eficace împotriva tulpinilor „sud-africane” şi „braziliane” ale noului tip de coronavirus.

author avatar
Andreea Vlad
98 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mortii mamii voastre de ASASINI! Copiii si adolescentii, da? Veti fi judecati si condamnati pentru CRIME IMPOTRIVA UMANITATII, ASASINILOR! Asta daca nu veti fi linşați.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger