AcasăCORONAVIRUSTulpina sud-africană. Ministrul Rafila aduce în atenție trei scenarii: „Cel mai rău...

Tulpina sud-africană. Ministrul Rafila aduce în atenție trei scenarii: „Cel mai rău dintre toate ar fi…” – VIDEO

Tulpina sud-africană. Ministrul Rafila aduce în atenție 3 scenarii: „Cea mai rea dintre toate ar...” - VIDEOTulpina sud-africană. Ministrul Rafila aduce în atenție 3 scenarii: „Cea mai rea dintre toate ar...” - VIDEO

Deși se poate vorbi despre un trend descendent, în privința cazurilor noi de COVID, noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, dă de înțeles că oamenii n-ar trebui să creadă că lucrurile s-au terminat, când vine vorba de noul coronavirus.

Și a făcut referire la tot mai apropiatele Sărbători de iarnă, lansând, practic, un avertisment la responsabilitate.

„Lumea are impresia că lucrurile s-au încheiat. În loc să avem sărbători liniştite, facem tot posibilul ca să le avem stricate. (…) Comportamentul individual este cel care o să dicteze situaţia pe care o s-o întâmpinăm de Sărbători, mai ales în ianuarie” – Alexandru Rafila.

. Faptul că ne aflăm pe un trend descendent acum ar trebui consolidat. Măcar să se golească spitalele și să nu mai fim într-o situație limită. (…) Încă sunt cifre îngrijorătoare. (…) Așteptările doar din partea Ministerului Sănătății sau ale altor instituții guvernamentale sunt insuficiente”, a declarat oficialul guvernamental, luni seară, la România TV, în timp ce erau difuzate imagini cu aglomerația apărută la Brașov, cu ocazia aprinderii luminițelor decorative și a bradului de Crăciun.

Rafila, despre tulpina care provoacă atât de multă îngrijorare

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a fost întrebat cât de periculoasă e noua variantă, cea sud-africană a coronavirusului, respectiv tulpina denumită Omicron. Rafila a adus în discuție trei scenarii – referindu-se în primă fază la o „variantă optimistă”.

„Până acum avem o singură certitudine – transmisibilitatea. Deci e clar că se transmite mai repede. (…) De aici plecăm cu 3 scenarii, dacă vreți. Scenariul favorabil ar fi ca acestă variantă să se transmită mult mai repede, dar patogenitatea să fie mai mică. Ceea ce ar fi un lucru bun, că asta ar însemna că ar deveni un soi de viroză respiratorie oarecum obișnuită. Asta e varianta optimistă.

Celelalte două variante nu prea sunt optimiste. Ar putea să fie cu simptomatologie nemodificată față de varianta actuală, față de varianta Delta. Atunci înseamnă că am înregistra un număr mai mare de cazuri, ceea ce va duce la o și mai mare aglomerare a sistemului de sănătate. (…) Cea mai rea dintre toate ar putea fi o evoluție în care ai un număr foarte mare de cazuri și o simptomatologie și evoluție clinică mai grave decât în cazul variantei Delta”, a explicat ministrul.

390 afisari

11 COMENTARII

  1. astia parca traiesc pe alta lume , rupti complet de viata reala . au ajuns ciuca mistoului cu tulpinile si valurile lor si ei o dau inainte de parca numai ei exista pe lumea asta . scenariile lui rafila intereseaza pe oameni ?!

    • Nu sînt deloc rupți de realitate, doar ne prostesc, joacă teatru politic.
      „ scenáriŭ n. (lat. scenarium, it. scenario). Libret care arată planu uneĭ pĭese teatrale, punerea în scenă ș.a. Punere în scenă.”

      • bun , dar 2 ani * 365 zile *24 h * n tv este peste puterile oamenilor de a ingurgita aceleasi minciuni sau ma rog , asa zise informatii !

        • Îngurgităm mincini de cînd încăpem pe mâna statului, sîntem obișnuiți. La școală ești dresat să spui ceea ce vor s-audă, ce-i în PROGRAMă, iei notă mare, nu ceea ce vezi sau gândești c-ar fi adevărat, notă mică. Cei ce s-au deșteptat în privința plandemiei să se-ntrebe de ce în alte domenii ar fi altfel.

  2. Mai dute-n pastele ma-tii agentura mafiei globaliste ! Avem toata lista cu mancatorii de excremente bagati prin rotatie sa faca terorism! Voi impreuna cu PNL ati distrus economia si ati aruncat preturile in hiperinflatie ! Tu rafiloiule bagi permanent strambe cu instaurarea PASAPORTULUI NAZIST 666 si incerci sa manip’ulezi !

  3. rata infectarilor scade pe zi ce trece cu scopul de a da vina pe oameni dupa sarbatori ca s-au distrat si s-au simtit bine , si infectiile vor creste drastic din pix , motiv pentru noi restrictii . e fumata tehnica , ca si cea cu , deocamdata nu s-a discutat despre ….. dupa care vine , cea despre care nu s-a discutat ….

  4. Cele patru postari de mai sus imi apartin Sosoaca sau Simion sa faca bine sa termine medicina , pe ei ii vreau la Sanatate . Mi-am deschis o firma de pompe funebre , numai astia doi ma scapa de faliment …..hihihihihi

  5. Ba , stai linistit ca am inteles ca suntem pe cont propriu tu ai grija de comenzile externe ca in rest nu dai nici o speranta nimanui doar spaima si haos!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger