AcasăCORONAVIRUSTrump contrazice estimările experților. Când va apărea vaccinul anti-Covid

Trump contrazice estimările experților. Când va apărea vaccinul anti-Covid

Donald TrumpTrump contrazice estimările experților. Când va apărea vaccinul anti-Covid / Foto: Reuters

Președintele Donald Trump se contrazice din nou cu experții din sănătate. Șeful de la Casa Albă s-a declarat, miercuri, încrezător că un vaccin anti-Covid va fi pe piață înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Trump e foarte optimist. Un vaccin împotriva Covid-19 ar putea fi disponibil în termen de o lună. „Suntem la câteva săptămâni distanță de a-l avea, știţi – ar putea fi trei săptămâni, patru săptămâni”, a anunțat el. Cu câteva ore mai devreme, acesta afirmase că un vaccin ar putea fi disponibil în „patru săptămâni, ar putea fi opt săptămâni”.

Într-un raport pentru Congres se arată programul de vaccinare gratuită ar putea începe în ianuarie sau încă la sfârșitul acestui an, urmând ca în timp, toți americanii să poată fi vaccinați. Planul nu este atât de optimist ca cel prezentat de președintele Donald Trump. Experții, inclusiv celebrul specialist în boli infecțioase, Anthony Fauci, spun că omologarea vaccinului s-ar putea putea realiza spre sfârșitul anului.

Trump pune presiune pe oficialii din sănătate

Democrații s-au declarat îngrijorați de presiunea politică exercitată de Donald Trump asupra oficialilor din domeniul sănătății și a oamenilor de știință pentru a grăbi aprobarea unui vaccin, care să apară la timp pentru a inversa tendința dinaintea scrutinului din 3 noiembrie, în care el se va confrunta cu Joe Biden.

Contracandidatul lui Trump, Joe Biden, a spus că nu are încredere în comentariile lui Trump despre dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului. Candidatul democrat a spus într-un discurs: „Am încredere în vaccinuri. Am încredere în oamenii de știință. Dar nu am încredere în Donald Trump. În acest moment, nici poporul american nu poate.” Biden a cerut guvernului „transparență totală”, deoarece vaccinul este dezvoltat pentru a oferi americanilor reasigurarea că vaccinul îndeplinește standardele de siguranță.

Trump: „Directorul CDC-ului greșește”

Robert Redfield, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a afirmat în Congres că din momentul în care va exista un vaccin sigur și eficient, campania de distribuire a acestuia la nivel național ar putea dura luni de zile, potrivit The Guardian.

Declarație contrazisă imediat de președinte, într-o întâlnire cu presa, la Casa Albă . „Cred că greșește. Informația nu este corectă. Suntem foarte aproape de un vaccin…Am putea începe în octombrie sau imediat după aceea”, a spus președintele la Casa Albă.

author avatar
Andreea Vlad
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger