AcasăCORONAVIRUSTromboze: SUA cere suspendarea administrării vaccinului J&J

Tromboze: SUA cere suspendarea administrării vaccinului J&J

Agenţiile federale sanitare au recomandat marţi întreruperea administrării vaccinului anti-Covid produs de Johnson & Johnson pentru a investiga apariția cazurilor severe de cheaguri de sânge la șase persoane  după administrarea a peste 6,8 milioane de doze din acest vaccin în Statele Unite.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) va evalua astăzi aceste cazuri. Toate cele şase persoane sunt femei cu vârste între 18 şi 48 de ani. Una dintre ele a decedat, iar o alta a fost internată în stare critică, scrie New York Times, citând oficiali americani.Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor şi Adminstraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) au emis o declaraţie comună în care menţionează că astfel de efecte adverse par să fie extrem de rare în prezent. Agențiile sanitare se așteaptă ca noile linii directoare să fie aplicate la toate locurile federale de vaccinare, cu sprijinul autorităților statelor americane. Administrația pentru Alimente și Medicamente a declarat vineri că nu a existat nicio legătură cauzală între tromboze și injectarea vaccinului Johnson&Johnson. Până pe 12 aprilie, peste 6,8 milioane de persoane au fost imunizate în SUA cu acest vaccin care este administrat într-o singură doză. Recomandarea CDC și FDA vine la mai puţin de o săptămână după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat că examinează patru cazuri rare de formare a unor cheaguri sangvine la persoane vaccinate cu J&J în Statele Unite

author avatar
Radu Jacotă Redactor
204 afisari

1 COMENTARIU

  1. IN CE BAZA LEGALA SE RECEPTIONEAZA VACCINURILE IN ROMANIA ?;ca ceapa la cantar !;ca nasturii la numar si model !,ca scandura la m3 ! ,ca valoare a PARANDARATULUI ?.
    Cum s-a distribuit in UE J&J ,unde-i COMISIA EUROPEANA A MEDICAMENTULUI ?,sau e parte la distributia parandaratului ?.
    COBAI ,COBAI DAR SA O STIM SI NOI !!.
    TARA LASATA DE IZBELISTE AJUNSA PE MANA UNOR LEPRE .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger