AcasăCORONAVIRUSTrei pacienți cu COVID, în stare critică, transferați în Polonia

Trei pacienți cu COVID, în stare critică, transferați în Polonia

Trei pacienți cu COVID, în stare critică, transferați în Polonia (sursa foto: Facebook/Kelemen Hunor)

Încă un stat european preia pacienți COVID din România.

După ce încă de zilele trecute mai mulți români cu COVID-19 au fost transferați la două centre universitare din Ungaria – la Debrecen și Szeged, după ce statul vecin a oferit sprijin țării noastre, s-a aflat că în cursul acestei zile de joi trei persoane infectate cu SARS-Cov-2 urmează să ajungă în grija medicilor din Polonia.

Ministerul Sănătății (MS) a anunțat că în cursul zilei de joi, 21 octombrie, trei pacienți infectați cu SARS-Cov-2 „aflați în stare critică sunt transferați în Polonia, la Łódź”.

MS: Au fost internați în unități de primiri urgențe din București

Persoanele care vor ajunge în grija cadrelor medicale polone, la ATI, au fost internate în Capitală. „Este vorba despre pacienți care au fost internați în unități de primiri urgențe din București, aflați în stare stabilă, transportabili, intubați și care necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă”, din câte se mai precizează în comunicatul transmis de MS.

În acest context, ministrul interimar al Sănătății le-a mulțumit colegilor din Polonia „pentru sprijin și promptitudine”. „În aceste zile foarte grele, continuăm eforturile pentru a găsi soluții în vederea aprovizionării spitalelor cu medicamentele necesare și pentru acordarea asistenței medicale pacienților care au nevoie, inclusiv prin transfer în afara granițelor”, a declarat Cseke Attila, citat în comunicatul remis presei în această a patra zi a săptămânii.

Cifrele comunicate de GCS

Și tot joi, în raportarea oficială venită de la Grupul de Comunicare Strategică, privind situația la nivel național, s-a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.110 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

„Până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.519.532 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.597 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.288.761 de pacienți au fost declarați vindecați”, potrivit sursei citate.

Vă amintim că, încă de zilele trecute, dată fiind situația cu care se confruntă România, s-a aflat că Ungaria sprijină țara noastră prin punerea la dispoziție a unui număr de 50 de paturi de Terapie Intensivă, în vederea asigurării tratamentului de specialitate pentru pacienții români.

95 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger