AcasăCORONAVIRUSTrei noi simptome Covid

Trei noi simptome Covid

Simptomele „obișnuite” ale Covid-19 sunt acum bine cunoscute medicilor, dar altele sunt încă cercetate.

Trei simptome noi, puțin studiate, tocmai au fost identificate de Centrele Americane de Control și Prevenire a Bolilor (CDC) ca fiind caracteristice “Long Covid” (de lungă durată) care afectează aproximativ 10% dintre pacienți.

“Ceață cerebrală”

Este definit în special prin „dificultăți de gândire și concentrare” și senzația de a avea „capul și creierul aburit”. Concret, acest simptom se caracterizează printr-o multitudine de senzații, de la o simplă perturbare a concentrării până la dezorientare. Este o stare de oboseală intelectuală resimțită zilnic. Printre tulburările asociate: pierderea memoriei, confuzie, lipsă de atenție, schimbări de dispoziție, cefalee, pierderea motivației, dezorientare. Potrivit AFP,  din 120 de pacienți spitalizați cu Covid-19, 55% au descris oboseală persistentă, 34% au raportat cel puțin pierderi de memorie și 27%  probleme de concentrare la câteva luni după infecția cu SARS-CoV-2.

Depresie

Potrivit CDC, depresia este unul dintre aceste simptome caracteristice ale Long Covid. Recent, un studiu britanic publicat în The Lancet a  arătat că până la 20% dintre pacienți prezentau tulburări psihiatrice în termen de 90 de zile de la infecția lor.

Consecințele ar putea varia astfel de la anxietate la depresie, inclusiv insomnie sau, în cele mai grave cazuri, pot duce la demență. Cu toate acestea, cercetătorii  susțin că doar un studiu pe termen mai lung ar face posibilă demonstrarea faptului că virusul este într-adevăr responsabil pentru aceste tulburări psihiatrice sau pentru a stabili dacă aceste efecte nu sunt pur și simplu legate de contextul stresant al bolii.

Palpitații cardiace

Este un simptom care îi îngrijorează în mod deosebit pe sportivi, indiferent dacă sunt amatori sau de nivel înalt. Jordan Metzl, medic sportiv la Spitalul de Chirurgie Specială din New York, a avertizat persoanele dornice să-și reia activitatea fizică după contaminarea cu virusul covid, recomandând “să-și lase corpul să lupte mai întâi cu boala”. Potrivit unui studiu al Wexner Medical Center de la Universitatea de Stat din Ohio, publicat în JAMA Cardiology , se pare că o infecție cu coronavirus poate duce la anomalii ale inimii. Din 100 de bărbați și femei urmăriți în studiu, 78% au prezentat semne de miocardită. “Cel mai suprinzător lucru este că am văzut aceste probleme la pacienții care au experimentat forme ușoare Covid-19 și nu au trebuit să fie internați”, a precizat Dr.Metzl.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
933 afisari

4 COMENTARII

  1. Noi, profilactic, ne masturbăm și ejaculăm, abundent, în freza propagandiștilor Covid. Works like magic, every time.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger