AcasăCORONAVIRUSTraficul de cocaină a explodat în timpul pandemiei

Traficul de cocaină a explodat în timpul pandemiei

Comerțul cu stupefiante a înregistrat creșteri alarmante pe parcursul pandemiei de coronavirus, avertizează Europol.

Traficul de cocaină din America de Sud către Europa a atins sume record, coronavirusul nu  a avut nicio influență asupra contrabandei pe rute maritime, a spus Sascha Strupp, analist strategic pentru traficul de droguri în cadrul acestei agenţiei a UE pentru cooperare în materie de aplicare a legii, numind comerțul cu stupefiante o „piață în creștere”. Deşi este greu de estimat exact cât de multe droguri au fost traficate, investigatorii au observat o creştere a cantităţii de narcotice confiscate, notează DPA.

În prima jumătate a lui 2020, peste 25 de tone de cocaină au fost confiscate în portul Rotterdam, mai mult decât dublu comparativ cu cantitatea descoperită în aceeaşi perioadă din 2019, un an în care cele 34 de tone de cocaină confiscate au fost deja un record. Poliția olandeză a găsit luna trecută cel mai mare laborator de cocaină descoperit vreodată acceastă țară, care prelucra aproximativ 200 de kilograme de drog pe zi în orașul Nijeveen de lângă granița cu Germania. Europol spune că cea mai mare parte a cocainei ajunge în Europa prin Olanda, Belgia și Spania. Grupările criminale au trecut recent la contrabanda cu droguri, în principal pe rute maritime, ascunzându-le printre alte mărfuri, cum ar fi echipamentele medicale, deoarece traficul aerian s-a prăbușit aproape complet din cauza pandemiei.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
162 afisari

1 COMENTARIU

  1. Olanda, în prim planul traficului de droguri? Alo!, ambasadorul român în Olanda, ce faci, dormi? Aleargă imediat la guvernul olandez și trage-i de urechi. Cum este posibil așa ceva?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger