AcasăCORONAVIRUSTimişoara scapă de lockdown, deşi rata de infectare e mai mare decât...

Timişoara scapă de lockdown, deşi rata de infectare e mai mare decât la instaurarea carantinei. Cum a fost posibil?

politie-carantinaTimişoara scapă de lockdown, deşi rata de infectare e mai mare decât la instaurarea carantinei. Cum a fost posibil?

Timişoara şi cele patru comune limitrofe vor ieşi din carantina instituită în urmă cu două săptămâni, după ce membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş au respins, sâmbătă seara, propunerea de prelungire a stării restrictive pentru încă 7 zile.

Carantina va expira în noaptea de duminică spre luni, pentru că atunci se împlinesc cele 14 zile de când această măsură a intrat în vigoare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență contrazice analiza de risc făcută de Direcția de Sănătate Publică și avizul favorabil de la Institutul Național de Sănătate Publică din Capitală, care arăta că este nevoie de încă minimum 7 zile de restricții, pentru ca rata de infectare să scadă.

Acum două săptămâni când s-a decis carantina în Timișoara, rata de infectare era de 7,49 la mia de locuitori, iar astăzi la ora 13:00 era de 8,19. Așadar, în tot acest timp rata de infectare a crescut.

Ce a anunţat prefectul de Timiş?

În urma analizelor de risc efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi a avizelor emise de Institutul Naţional de Sănătate Publică, astăzi (sâmbătă – n.r.), Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a analizat propunerile de prelungire a măsurilor de carantinare pentru localităţile Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc, pentru o perioadă de 7 zile.

În urma votului exprimat, în cadrul CJSU Timiş s-a votat cu 20 de opţiuni pentru, 9 abţineri şi 9 voturi împotrivă, astfel că prelungirea măsurilor de carantinare pentru localităţile Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut, nefiind întrunită majoritatea necesară de 2/3 dintre membrii prezenţi pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare„, a anunţat Prefectura Timiş.

În ceea ce priveşte comunele Moşniţa Nouă şi Ghiroda, analiza de risc întocmită de Direcţia de Sănătate Publică a concluzionat că nu este întrunit punctajul pentru a putea propune prelungirea carantinei zonale în aceste două localităţi, iar INSP a avizat măsura de ridicare a carantinei pentru acestea.

author avatar
Andrei Ștefan
133 afisari

2 COMENTARII

  1. Au intrat in carantina cu 6% si dupa au 8%..O idiotenie! Nici daca aveai o suta de gripati dintr-o mie nu trebuie sa bagi zone,orașe in carantina. Ei -arahatu-ar mai fi prelungit carantina dar LE E FRICĂ! De ce? De ,,AZI ÎN TIMIȘOARA MÎINE-N TOATĂ ȚARA!!”Adica de o posibila revolta acolo care sa dea foc restului cum a fost in dec.89..

  2. Asta ne arata „beneficiile” masurii de inchidere totala. Unde sunt „specialistii” sa explice fenomenul? Si atunci de ce mai inchidem tara? Nu mai bine i-am inchide pe cei care ne hotarasc soarta?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger