AcasăCORONAVIRUSTestul Covid în cazul medicului-erou, contradictoriu: Pozitiv la Floreasca, negativ în Belgia

Testul Covid în cazul medicului-erou, contradictoriu: Pozitiv la Floreasca, negativ în Belgia

Cătălin DenciuTestul Covid în cazul medicului-erou, contradictoriu: Pozitiv la Floreasca, negativ în Belgia

Testul de tip Real Time PCR, care i-a fost făcut medicului Cătălin Denciu la spitalul militar din Belgia este negativ. Anunțul a fost făcut, marți, premierul Ludovic Orban, care l-a contrazis astfel pe ministru Sănătății, Nelu Tătaru, care anunțase că medicul a fost testat pozitiv, informează Mediafax.

„Din ceea ce știm noi, testul de tip Real Time PCR, care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip Real Time PCR pentru că nu au avut timpul necesar de procesare. E posibil să fi fost un test antigen. De altfel, domnul doctor a contractat virusul și s-a vindecat. Ca atare, are antocorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică”, spune Ludovic Orban.

El spune că starea medicului este stabilă: „Ne rugăm sa se vindece. Primele 3 zile sunt foarte importante, când apar dezechilibre”.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni seara, că medicul erou de la Piatra Neamț a avut un test pozitiv pentru COVID-19 făcut la Spitalul de Urgență Floreasca.

„Da, la Floreasca. S-a făcut un test Real Time PCR pozitiv. El a suferit de infecție cu SARS-CoV-2 în martie-aprilie, a avut și un tub de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2, să avem ca răspuns dat de zilele următoare”, a spus Nelu Tătaru.

Medicul Ioan Cătălin Denciu a suferi arsuri grave încercând să salveze pacienţii din salonul ATI afectat de incendiul produs sâmbătă la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, care a dus la moartea a 10 persoane.

author avatar
Andreea Vlad