AcasăCORONAVIRUSTestele pentru vaccinul împotriva Covid-19, OPRITE! Ce au descoperit cercetătorii. Acum, totul...

Testele pentru vaccinul împotriva Covid-19, OPRITE! Ce au descoperit cercetătorii. Acum, totul se schimbă!

vaccin

Studiile clinice finale pentru un vaccin coronavirus, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, au fost suspendate după ce un participant a avut o reacţie adversă în Marea Britanie.

AstraZeneca a descris-o ca pe o pauză „de rutină” din cauza „unei boli inexplicabile”, potrivit BBC. Între timp, a fost lansată o investigaţie independentă, care examinează datele de siguranţă înainte ca autorităţile de reglementare să decidă dacă procesul se poate relua.

„În studiile mari, vor apărea mereu astfel de îmbolnăviri întâmplătoare, dar trebuie verificate independent înainte de a continua”, a spus un purtător de cuvânt al Universităţii Oxford.

Speranțe mari în vaccinul dezvoltat de Oxford

Speranţele au fost mari că vaccinul ar putea fi unul dintre primele care vor apărea pe piaţă, după testarea cu succes a fazelor 1 şi 2. În faza 3 de testare, sunt implicaţi aproximativ 30.000 de participanţi în SUA, precum şi în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

Dar după ce unul dintre participanţii la testele din Marea Britanie s-a îmbolnăvit, testările din toate ţările au fost oprite.

Aceasta este a doua oară când procesul de testare a vaccinului împotriva coronavirusului dezvoltat de Oxford este suspendat. Astfel de evenimente sunt chestiuni de rutină în studiile majore și se întâmplă de fiecare dată când un voluntar este internat în spital atunci când cauza bolii lor nu este imediat evidentă.

Se aşteaptă ca procesul de testare să fie reluat în câteva zile.

Trump vrea un vaccin până la alegeri

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că dorește un vaccin disponibil în SUA înainte de alegerile din 3 noiembrie, dar comentariile sale au ridicat temerile că politica ar putea fi prioritară față de siguranță în graba unui vaccin.

Marți, un grup de nouă dezvoltatori de vaccin Covid-19 au căutat să liniștească publicul anunțând un „angajament istoric” de a susține standardele științifice și etice în căutarea unui vaccin.

AstraZeneca se numără printre cele nouă firme care s-au înscris în acest angajament. Giganții din industrie Johnson & Johnson, BioNTech, GlaxoSmithKline, Pfizer, Merk, Moderna, Sanofi și Novavax sunt ceilalți semnatari.

author avatar
Andreea Vlad