AcasăCORONAVIRUSTeste de Covid-19 care dau rezultatul în 90 de minute

Teste de Covid-19 care dau rezultatul în 90 de minute

teste de covid-19Teste de Covid-19 care dau rezultatul în 90 de minute.

Un test rapid poate diagnostica cu exactitate infecția cu noul coronavirus în numai 90 de minute fără a fi nevoie de un laborator specializat, spun oamenii de știință.

Studiul realizat de Imperial College London a arătat că „lab-on-a-chip” a dat rezultate comparabile testelor actuale pentru Covid-19.

Dispozitivul, utilizat deja în mai multe spitale din întreaga lume. Dispozitivul, este dezvoltat de compania DnaNudge. Dezoltatorii testului susțin că oricine e capabil să-și facă un exudat nazal sau în gât în poate folosi.

foto BBC

Tamponul este plasat în interiorul unui cartuș albastru de unică folosință care conține substanțele chimice necesare testului. La rândul său, acesta este introdus într-un aparat de dimensiunea unei cutii de pantofi pentru a efectua analiza.

Studiul, publicat în Lancet Microbe, a comparat rezultatele probelor de la 386 de persoane care au efectuat atât testele DnaNudge, cât și testele standard de laborator.

Marea Britanie a comandat deja 5,8 milioane de teste

Marea Britanie a comandat deja 5.000 de aparate Nudgebox și 5,8 milioane de cartușe de unică folosință. Acestea sunt folosite în azile și spitale.

„Faptul că aceste teste pot detecta şi gripa, şi COVID-19 va fi extrem de util pe măsură ce se apropie iarna, astfel că pacienţii vor putea urma recomandările corecte pentru protecţia proprie şi a altora″⁣, a explicat ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock.

Cu toate acestea, există un dezavantaj major, deoarece fiecare cutie poate face față unui singur test la un moment dat. Deci, pe parcursul unei zile, o cutie ar putea efectua aproximativ 16 teste.

„Sunt utile în mediile clinice atunci când încercați să luați o decizie rapidă”, a declarat prof. Graham Cooke, de la Imperial College din Londra, potrivit BBC.

Testele ar putea deveni și mai utile pentru spitale în viitor, deoarece teoretic este posibil să se testeze coronavirusul, gripa și virusul respirator sincițial (o cauză majoră a infecțiilor tractului respirator inferior și a vizitelor la spital în perioada copilăriei) în același timp.

author avatar
Andreea Vlad
278 afisari

3 COMENTARII

  1. Da, teste care sa măsoare prostia liberala în 90 de minute, nu se găsesc ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger