AcasăCORONAVIRUSTeste COVID cu rezultat „negativ”, de vânzare la ieșirea din România. Prețul...

Teste COVID cu rezultat „negativ”, de vânzare la ieșirea din România. Prețul unei adeverințe false

coronavirusTeste COVID cu rezultat „negativ”, de vânzare la ieșirea din România. Prețul unei adeverințe false

Doi bărbați din Baia Mare sunt cercetați penal după ce au pus pe picioare o afacere cu teste Covid-19 cu rezultat „negativ”. Certificatele false erau vândute cu aproximativ 200 de lei românilor care călătoreau în state unde era necesar un certificat de acest tip.

Polițiștii băimăreni de investigații criminale au reușit destructurarea rețelei infracționale bănuite de falsificarea și distribuirea unor certificate medicale false, care atestă un rezultat negativ la testarea COVID-19, transmite IPJ Maramureș.

„În cursul lunii ianuarie, ca urmare a exploatării unor date de interes operativ, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Baia Mare, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, mai multe persoane care călătoresc în Uniunea Europeană își procură adeverințe false, care atestă că au efectuat teste COVID (PCR), al cărui rezultat este negativ.

Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că gruparea punea la dispoziția cetățenilor care călătoresc în Uniunea Europeană adeverințe false de testare Covid, contra sumei de aproximativ 200 de lei”, spun anchetatorii.

Români, prinși la graniță cu certificate false

Polițiștii, alături de colegii de la frontieră, au descoperit astfel de adeverințe false asupra persoanelor aflate într-un autoturism atunci când acestea voiau să părăsească țara.

„S-a dispus reținerea a doi suspecți, ulterior, fiind pusă în mișcare acțiunea penală față de aceștia. Față de unul dintre ei, s-a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, mai arată IPJ Maramureș.

Polițiștii continuă activitățile informativ-operative și de cercetare, în scopul identificării tuturor persoanelor implicate și tragerii lor la răspundere penală.

author avatar
Andreea Vlad