AcasăCORONAVIRUSTeste COVID-19 gratuite pentru bucureştenii care pleacă în concediu la greci

Teste COVID-19 gratuite pentru bucureştenii care pleacă în concediu la greci

teste covid

Bucureştenii care pleacă în concediu la greci ar putea face gratuit testele pentru COVID-19. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Gabriela Firea, care va pune proiectul pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

„Vom face teste gratuite pentru bucureştenii care merg în Grecia. Este vorba de proiectul Vacanţă 2020”, a anunţat edilul la Antena 3, precizând că acesta este deocamdată un proiect.

Decizia vine după ce statul elen a anunţat că românii care vor să meargă în Grecia trebuie să prezinte test COVID negativ. Programul Vacanța 2020, inițiat de Primăria Capitalei (PMB), va consta în teste efectuate cu titlul Gratuit pentru toți cei care au planificate vacanțe în afara țării.

Unde putem face teste COVID

Turiştii care merg în concediu în Grecia trebuie să aibă la ei, începând de miercuri, 15 iulie, un test molecular negativ pentru infecţia cu coronavirus, pe care să-l prezinte la intrarea în statul elen.

„În sprijinul cetățenilor care doresc să călătorească în Grecia și care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, Ministerul Sănătății a făcut publică pe pagina de web, www.ms.ro, lista centrelor de testare, adresele și numerele de telefon ale acestora”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Testul pentru COVID trebuie efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene. Un test efectuat în sistem privat costă între 280 și 300 de lei. Consultați AICI lista cu centrele publice, respectiv spitale și Direcții de Sănătate Publică, precum și de centre private, cu adresele și numerele de telefon ale acestora, unde vă puteţi testa de COVID-19.

author avatar
Andreea Vlad
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger