AcasăCORONAVIRUSTestare COVID-19 gratuită, la recomandarea medicului de familie. Primarul unui oraș din...

Testare COVID-19 gratuită, la recomandarea medicului de familie. Primarul unui oraș din țară a făcut anunțul!

Testare COVID-19 gratuită, la recomandarea medicului de familie. Primarul unui oraș din țară a făcut anunțul! (sursa foto: Facebook)

În contextul în care situația generată de noul coronavirus continuă să preocupe, s-a aflat că într-un oraș din țară oamenii vor putea merge să se testeze gratuit pentru COVID-19, la recomandarea medicului de familie.

Este vorba despre o inițiativă ce vizează testarea gratuită a băcăuanilor, ce se va putea face la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău, din câte a anunțat, recent, edilul orașului.

„Știu că unii dintre băcăuani nu vor încă să se vaccineze din diverse motive și știu că, în același timp, există întârzieri mari în testarea asigurată de către alte instituții. Mai mult decât atât, costurile testării necesare pentru obținerea certificatului verde sunt foarte mari pentru larga majoritate a băcăuanilor. Din aceste motive am lansat acest program.

Băcăuanii se vor putea programa pentru testare gratuită COVID-19 pe site-ul spitalului Pneumoftiziologie, în urma recomandării medicului de familie”, a transmis Lucian Daniel Stanciu Viziteu, via Facebook.

Și tot de la vârful Primăriei Bacău s-a mai comunicat faptul că punctul de testare de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău, din strada Oituz nr.72, a fost amenajat și este operațional de luni până vineri, din data de 18 octombrie începând, în intervalul orar 10:00-18:00.

Cele mai recente cifre venite de la GCS

Din câte reiese din cele mai recente cifre făcute publice, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în cadrul raportării zilnice privind situaia COVID la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.546 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

„Până astăzi, 17 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.457.260 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.685 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.238.832 de pacienți au fost declarați vindecați”, conform GCS.

De asemenea, în raportarea de duminică, s-a anunțat și faptul că din totalul celor 18.901 persoane internate cu COVID-19 în unitățile sanitare de profil, 1.750 se aflau la ATI (Terapie Intensivă).

330 afisari
Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger