AcasăCORONAVIRUSTeoria medicilor români, confirmată de studii. Imunitatea naturală la Covid, dată de...

Teoria medicilor români, confirmată de studii. Imunitatea naturală la Covid, dată de virusurile răcelii

Teoria imunității încrucișate, expusă de dr. Oana Mihaela Secară, confirmată de studiile americane

Cercetătorii americani au confirmat teoria medicilor români, care atrăgeau atenția încă din 2021 asupra faptului că sistemul imunitar recunoaște fragmente ale coronavirusurilor și este capabil să-și dezvolte o apărare împotriva virusului Covid. Aceștia au constatat că întâlnirile anterioare cu răcelile comune fac ca persoanele să nu dezvolte forme grave ale SARS-Cov-2 și să ofere o protecție ridicată împotriva acestuia.

Cercetătorii americani au încercat să descopere de ce unii oameni par a fi imuni la Covid și, în urma studiilor, au ajuns la o concluzie șocantă. Banalele răceli anterioare dezvoltă imunitate și pentru noul coronavirus. Astfel, s-a constatat că anticorpii de răceală comună protejează împotriva SAS-Cov-2, potrivit unui material publicat de theepochtimes.com.

Astfel, medicii americani de la Centrul de Recuperare Post-Covid de la Spitalul Universitar Staten Island, au analizat probe de sânge de la 94 de pacienți spitalizați nevaccinați, cu severitate variabilă a insuficienței respiratorii, din care 74 au fost testați pozitiv pentru Covid-19, în timp ce 20 nu au avut infecția. Ei au măsurat nivelurile de anticorpi din infecțiile anterioare cu coronavirus la răceală comună. Aceeași analiză a fost făcută pentru pacienții non-Covid ca martori, existând o corelație pozitivă între nivelurile de anticorpi la răceală comună și anticorpii specifici Covid. Niveluri mai mari de anticorpi la răceala comună la pacienții de control au sugerat un efect potențial protector împotriva severității Covid.

”Conceptul de <<păcat antigenic original>> a fost inventat pentru prima dată în anii 1960 și se referă la modul în care expunerile inițiale la gripă modelează imunitatea împotriva tulpinilor ulterioare asociate. De atunci, cercetările au arătat că aceste amprente originale pot influența susceptibilitatea la alte infecții. Acest fenomen se poate aplica și în cazul Covid-19 și răcelii comune, a declarat pentru theepochtimes.com dr. Thomas Gut, medic intern la Centrul de Recuperare Post-COVID de la Spitalul Universitar Staten Island.

Coronavirusurile, legate genetic

Un studiu din 2023 din Journal of Clinical Virology Plus a analizat răspunsurile imune solide la Covid-19 în Lagos, Nigeria, în care cercetătorii au examinat două grupuri: lucrătorii din domeniul sănătății și populația generală din cinci zone. Din cei 250 de participanți, peste 83% au fost expuși în prealabil la coronavirusuri comune de răceală. Studiul a constatat că celulele lor albe care luptă împotriva infecțiilor au reacţionat încrucişat la virusul Covid-19.

”Acest lucru sugerează că persoanele care au fost expuse anterior la aceste coronavirusuri legate genetic au răspunsuri imune care sunt de protecție împotriva viitoarelor infecții cu SARS-CoV-2”, a declarat Bobby Brooke Herrera, profesor asistent de sănătate globală la Rutgers Global Health Institute și autorul principal al studiului.  Un alt studiu din 2023, din Proceedings of the National Academy of Sciences, a descoperit că copiii de la 2 ani au dezvoltat deja imunitate la mai mulți viruși, inclusiv SARS-CoV-2. Cu toate acestea, aceste celule protectoare au scăzut odată cu vârsta. „Aceste reacții sunt deosebit de puternice la începutul vieții și devin mult mai slabe pe măsură ce îmbătrânim”, a declarat Annika Karlsson, autorul corespondent al studiului și liderul grupului de cercetare la Departamentul de Medicină de Laborator, Institutul Karolinska, potrivit theepochtimes.com.

”Sistemul imunitar recunoaște componentele virusului”

Imunitatea dobândită prin boală este mult mai complexă și are capacitatea încrucișată, spune, în 2021, dr. Oana Mihaela Secară. Acesta considera că, la începutul pandemiei, erau persoane deja imune, deși nu trecuseră prin boală, pentru că aveau o imunitate încrucișată, determinată de întâlnirea cu o rudă mai veche a acestui virus. ”Teoretic, cele două coronavirusuri nu seamănă foarte mult, dar organismul are o imunitate celulară care este capabilă, în mod încrucișat, să distrugă noul coronavirus.  Nivelul de imunitate a populației din țara noastră, în ceea ce privește virusurile respiratorii, este unul foarte bun. Și asta datorită faptului că românii sunt mai obișnuiți cu ele, fiind și clima de așa natură, cu variațiile de temperatură și succesiunea anotimpurilor, și atunci se întâlnesc foarte frecvent cu virusuri respiratorii de foarte multe tipuri. Din acest motiv sistemul nostru imunitar recunoaște multe virusuri și recunoaște chiar și componente din acest nou coronavirus. Există o mare parte din populație care l-a recunoscut, chiar dacă virusul era schimbat în multe privințe, însă anumite componente le-a recunoscut și imunitatea celulară a reacționat. De aceea sunt unii care nu au avut nicio problemă, nici măcar nu au sesizat că s-au întâlnit cu noul coronavirus”, declara dr. Oana Mihaela Secară.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.539 afisari

18 COMENTARII

  1. Atat de buna era imunitatea naturala a romanilor in perioada august-octombrie 2021, cu ocazia valului Delta, incat excesul de mortalitate înregistrat de Romania era undeva la 110%, cel mai mare înregistrat in Europa in timpul pandemiei covid!

    • La faptul ca metodele de tratament erau gresite te-ai gandit? si ca statisticule erau umflate ca oricine murea de ceva era trecut la covid|.. se pare ca au reusit sa spele pe unii pe creier

      • Dobitocule, eu vorbesc de excesul de mortalitate. Nu are nici o legatura cu metodele de tratament sau cei care au murit in spitale. E vorba de toate decesele la nivel de țară, in perioada respectivă și indiferent de cauzele decesului sau locul unde a intervenit decesul. Multi au murit acasa, in patul lor. Stai departe de orice vaccin, caci nu meriti! Vai de capul vostru de idioti!

        • Domnule sau doamna ANONIM, in primul rand e de remarcat agresivitate dvs. – va adresati cu apelativul dobitocule….interesant – cat de disperat puteti fi? Sunteti vaccinat si va framanta gandul ca s-ar putea sa o mierliti? Spre informarea dvs. jumatate dintre doctorii unui spital Covid din plandemie erau NEVACCINATI! Va invit sa suspinati sub pat si sa inghititi toate mizeriile pe care vi le servesc unii si altii, dar nu mai ii otraviti pe altii!

        • @Anonim2023-11-20 19:08 At 19:08:36&Anonim2023-11-20 20:16 At 20:16:34
          ti se vad epoletii
          peste cei 7 ani de acasa ai trecut…sau dat pe la internate si licee militare de mic…
          ps.
          excesul de mortalitate din ultimii 2 ani iti spune ceva…

        • ORICE deces petrecut in spital trebuie tratat ca „moarte suspecta”.

          -anesteziat,paralizat,intubat si cu peste 12 litri de oxigen pe minut= exterminare!

        • Ai vorbit de imunitate apoi de valul Delta apoi de mortalitate in (citez) „Europa in timpul pandemiei covid!” nu de mortalitate in general …. (nu iti aloc nici un apelativ din respect pentru aceasta pagina) comportament specific de #rezist spalat pe creier care devine agresiv si o intoarce ca la Braila … de la vaccin ti se trage, ti-a crescut presiunea in vasele infundate din si asa atrofiatul creier

  2. Romania a avut rata de supravietuire la ATI 2-5%, Suedia 80%.
    Multi cu boli grave nu au mai contat pentru ca toate fondurile au fost alocate spre COVID. Altora frica de covid i-a facut sa evite spitalul.
    A fost si criza de citostatice.

    Toate astea au umflat numarul de decese.
    In acelasi timp perioada post covid tarile din Vest au inregistrat rate de deces mai mari decat anterior pandemiei.

    • Ce legatura este intre Nigeria si Romania, pentru ca datele lor sa fie folosite la modelizarea din Romania? Doamna Claudia isi bate joc de idioti „big time” !

  3. ANONIM și ceilalți APLAUDACI PRO VAXCIN, sunt câteva ipoteze.
    Ori:
    – sunteți neprofesioniști;
    – sunteți sub contract PFAIZER (congrese, loby medicamente, etc. = BANI, BANI, BANI…)
    – sunteți OFTICAȚI, că ați pus botul și v-ați înțepat;
    – pur și simplu VĂ E RUȘINE ȘI FRICĂ de prostia voastră !
    ! Sigur, în situația în care nu sunteți TICĂLOȘI !

    • sint prostii din nastere . au ajuns sa recunoasca cei care au facut vaccinul ca a fost inutil , ba dir adj de la pfizer spune cu subiect si predicat ca a fost facut sa rareasca oamenii , iar acesti propagandisti , putini ce-i drept , o mai tin langa .

  4. S-au adunat prostii guvernamentali pe aici miroase a c@ca..t expirat de mult.

    Unde e Cacitzu cel pitic ce a comandat zeci de milioane de doze de otrava

  5. Daca nu s-ar fi facut nimic pentru covid nu era nici o problema nicaieri nici nu se stia ca a existat covid daca intradevar a existat. Mortile excedentare au fost create prin tratamente meadecvate periculoase sau tratamente care nu s-au mai facut, posibil plus ceva erori ‘contabile’. Tot respectul incurajari si felicitari pentru cei care vorbesc liber.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger