AcasăCORONAVIRUSTe-ai vaccinat și apoi intri în contact cu un bolnav de Covid-19?...

Te-ai vaccinat și apoi intri în contact cu un bolnav de Covid-19? Valeriu Gheorghiță a explicat ce se întâmplă într-o asemenea situație

Valeriu-GheorghitaTe-ai vaccinat, apoi intri în contact cu un bolnav de COVID-19? Valeriu Gheorghiță a explicat ce se întâmplă cu tine

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 nu mai trebuie să stea în izolare 14 zile dacă intră în contact direct cu un bolnav, spune directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din INSP, Adriana Pistol.

E logic ca o persoană vaccinată și sănătoasă imunologic să nu mai fie carantinată. Se vor mai relaxa unele tipuri de măsuri”, a declarat Adriana Pistol, într-o conferință de presă susținută marți la Guvern de către autoritățile implicate în campania de vaccinare în România.

Ea a spus că definiția contactului direct va fi modificată. Directorul CNSCBT a precizat că măsura exceptării de la carantină va fi aplicată în cazul persoanelor care au făcut și cea de a doua doză de vaccin, adică rapelul, și care intră în contact cu un pacient cu COVID.

Valeriu Gheorghiță a confirmat teoria

Şi medicul Valeriu Gheorghiță a anunţat că persoanele vaccinate anti-COVID-19, care sunt considerate contacți direcți, nu vor mai sta în izolare.

Riscul este mai mult teoretic. Având în vedere că persoanele vaccinate cu cele 2 doze, la circa 7-10 zile de la efectuarea rapelului, au răspuns imun protector, din acest punct de vedere poate să existe un nivel mic al replicării virale doar la nivelul nazo-farigelui, la poarta de intrare.

Estimăm că riscul de transmitere este substanțal scăzut”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Altfel, Vaccinul produs de compania americană Moderna a ajuns, marţi seară, în România. Transportul de 14.000 de doze a intrat în ţară pe la Vama Nădlac şi urmează să plece către Bucureşti. Dozele vor ajunge miercuri la Institutul Cantacuzino.

author avatar
Andrei Ștefan
593 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ne explica colonelu dr.în PILE Gheorghiță, zis și ad LABAM!! Doctor in medicina și post doctor, medic militar de cacao. Doctore colonel la 38 de ani cu pile grele..Toata lumea știe ca in armata și miliție pilele sint unicul mod de parvenire rapidă! Și asta inca din comunism, anii 48-89! Ia zii ne mă doctore cum e aia cu ad labam ?? labam e mina in lb. latină? Sau te refereai la o laba tristă? Azi lipsa de școala serioasa e ceva lege,litera de ordine in România! Toți astia de pina-n 40 de ani sint praf.varza! indifernet de partid,usr,pnl,psd,iudemere,etc. PROȘTI DA MULȚI! Ia zii bă colonele cine zise vb. asta?? Ad LABAM?? cum îl cheamă pe ăla?? gioco di mano??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger