AcasăCORONAVIRUSTătaru, avertisment de pe litoral. Ce trebuie să știe turiștii: "Există posibilitatea...

Tătaru, avertisment de pe litoral. Ce trebuie să știe turiștii: „Există posibilitatea să devină focare”

Tătaru, declarații de ultimă oră: ”Eu nu mă aştept la un nou lockdown, eu mă aştept...” (sursa foto: Facebook)

La câteva zile după ce ministrul de Interne descinsese la Constanța, un alt oficial din echipa de la Palatul Victoria a ajuns, de această dată miercuri, în orașul de la malul mării. Este vorba despre Nelu Tătaru.

De altfel, oficialul guvernamental a lansat un avertisment, de care ar fi bine să țină cont turiștii, chiar și până se vor găsi noi pârghii legislative, urmare a deciziei Curții Constituționale cu referire la izolarea la domiciliu și la carantinare.

Întrebat despre aglomerările apărute pe litoral, în special în Vama Veche, și dacă în acest context, aceste zone pot să reprezinte focare, ministrul Sănătății a dat următorul răspuns: „Există posibilitatea să devină focare. (…) Trebuie să gestionăm nu neapărat Constanța, cât tot ce se întâmplă în acest sezon estival”.

Îndemn pentru turiști

În acest context, ministrul Sănătății a pus din nou accent pe importanța respectării regulilor stabilite de autorități, în lupta contra noului coronavirus, îndemnându-i pe oamenii care merg în vacanță să țină cont de ele. „Ce trebuie să știe turiștii? (…) Chiar dacă nu mai există cadru legislativ pentru o perioadă (…) trebuie să respecte aceleași reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care solicită externarea să meargă în izolare voluntară măcar 14 zile. Cei care se simt rău să se prezinte la unitățile de primiri urgențe, să evalueze starea lor de sănătate”, a susținut Tătaru.

La rândul său, Marcel Vela amintise de aglomerațiile constatate pe litoral, punând accent pe suplimentarea efectivelor de polițiști detașate pe litoral, în plin sezon estival. Ministrul de Interne a admis că au fost probleme de organizare la nivelul poliție. DETALII AICI.

sursa foto: Facebook

108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger