AcasăCORONAVIRUSTătaru atrage atenția, în actualul context generat de COVID: ”Trebuie să ne...

Tătaru atrage atenția, în actualul context generat de COVID: ”Trebuie să ne gândim nu doar la un număr de cazuri…”

Tătaru atrage atenția, în contextul actualei situații generate de coronavirus: ”Trebuie să ne gândim nu doar la un număr de cazuri...” (foto: Facebook/Ministerul Sănătății)

În cea de-a patra zi la rând în care în România au fost raportate peste 2.000 de cazuri noi persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dar și încă un record la nivel de pacienți aflați la Terapie Intensivă (DETALII AICI), ministrul Sănătății – aflat, sâmbătă, la Iași – a făcut referire la momentul actual, cu trimitere la situația de peste vară.

”În acest moment stăm pe 2.064 de cazuri. Încercăm să stabilizăm o medie sau un platou la 2.000 de cazuri, dar nu ține doar de noi. Pandemia – și o repet de câte ori este nevoie – nu se tranșează în spital. Noi tratăm ce se adresează unităților spitalicești și încercăm să avem cât mai puține victime și să dăm un tratament corespunzător. Pre-spitalul este cel care dă transmiterea în comunitate și (…) care aduce cazurile noi”, a susținut Tătaru, într-o intervenție telefonică în direct la Digi 24.

Ministru: Ce vedem acum e evoluția de peste o vară întreagă

Făcând o evaluare a situației actuale, oficialul guvernamental a fost auzit făcând referire la măsurile de relaxare luate lunile trecute, dar și la nevoia de a se respecta normele stabilite de oficiali. ”Am avut două luni de zile în care am mers pe un registru al indicațiilor, respectate aproape de toată lumea. Am avut o cădere a numărului de cazuri la începutul lunii iunie, (…) au insistat anumite curente de negaționare sau bagatelizare a tot ce s-a întâmplat în prima perioadă. Au urmat, începând cu 15 mai, acele relaxări sau reveniri la normalitate (…), a urmat un concediu (…). Ce vedem acum e evoluția de peste o vară întreagă și reluări de activități”, a susținut Nelu Tătaru.

Întrebat la ce anume să ne așteptăm săptămâna ce vine – dacă vor fi alte creșteri sau dacă vor rămâne peste 2.000 de cazuri pe zi, ministrul a adus în discuție un aspect ce nu ar trebui neglijat, pe lângă cifrele propriu-zise: oboseala acumulată de personalul medical aflat în prima linie în lupta contra noului coronavirus. ”Dacă fiecare dintre noi respectăm acele norme, ar trebui să stabilizăm acest plafon în jur de 2.000. (…) Dacă nu respectăm, vom vedea o creștere progresivă, nu exponențială într-o următoare perioadă. Dar trebuie să ne gândim nu doar la un număr de cazuri care crește. Toate acele cazuri vin pe un sistem sanitar, vor fi preluate de un corp medical deja obosit de peste șapte luni de zile de pandemie”, a subliniat Tătaru.

583 de pacienți la Terapie Intensivă

Cele mai recente date venite, sâmbătă, de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS) arată că în ultimele 24 de ore în România au fost înregistrate 2.064 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Și că până la data de 3 octombrie, la nivel național au fost confirmate 134.065 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 107.058 de pacienți au fost declarați vindecați. ”Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 533 de persoane au fost reconfirmate pozitiv”, transmit reprezentanții GCS. Tot sâmbătă s-a anunțat că sunt 583 de pacienți la Terapie Intensivă (ATI).

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger