AcasăCORONAVIRUSTătaru a făcut anunțul de care se temeau cei mai mulți, în...

Tătaru a făcut anunțul de care se temeau cei mai mulți, în privința relaxării: AMÂNARE!

Cu doar câteva zile înainte de momentul 1 iulie, la care cei mai mulți români sperau să afle că se vor redeschide restaurantele, de exemplu, sau locurile de joacă, ministrul Sănătății a făcut un anunț cu privire la viitoarea etapă de relaxare a măsurilor impuse oficial, în lupta împotriva COVID-19.

Și anume că apropiata relaxare se va mai lăsa așteptată. „S-a evaluat tot ce a însemnat cele (ultimele-n.n) două săptămâni, (…) în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, în care au crescut cazurile în Terapie Intensivă, a crescut numărul de decese. Și recomandările specialiștilor din Grupul Tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le avem pentru 1 iulie. Urmărim zilnic și săptămâna care urmează, evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de la Terapie Intensivă, evoluția deceselor precum și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică”, a menționat Nelu Tătaru, luni seară, la Digi24, după ce anterior fusese prezent la o ședință la care au participat atât premierul Ludovic Orban, cât și ministrul Vela și secretarul de stat Arafat.

Amânare până când?

Nu se știe deocamdată când ar urma să se aplice, până la urmă, măsurile pe care românii sperau să fie luate oficial de miercuri, din prima zi a lunii lui Cuptor, în mijlocul sezonului estival. „Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut și s-a decis la nivelul Grupului Tehnic să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare (…) În măsura în care evoluția va deveni favorabilă, ne gândim și la o altă serie de măsuri de relaxare”, a precizat Tătaru.

Ce spusese Orban

Un semnal în privința unei decizii de amânare a ceea ce se dorea a fi fost apropiata etapă de relaxare, aplicabilă de la 1 iulie, a dat, în cursul acestei zile, chiar prim-ministrul Orban. Care spunea că oficialii urmăresc atent evoluția cazurilor nou confirmate. „Dacă vom lua noi măsuri de relaxare le vom anunța public. Vă spun că evoluția în ultimele 10 zile este o evoluție care ne face să fim foarte precauți în măsuri ulterioare de relaxare”, a declarat premierul.

Cele mai recente date venite de la autorități, mai exact de la Grupul de Comunicare Strategică, indică faptul că, în ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 269 de noi cazuri de îmbolnăvire în România, și că 210 pacienți sunt la Terapie Intensivă.

author avatar
Cristina Stefan
191 afisari

3 COMENTARII

  1. ce reprezinta cifrele alea la o populatie de milioane si cat sunt de mici fata de zecile de mii morti de cancer si cei netratati ??????????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger