AcasăCORONAVIRUSȚara în care pacienţii COVID-19 nevaccinaţi își vor plăti singuri spitalizarea

Țara în care pacienţii COVID-19 nevaccinaţi își vor plăti singuri spitalizarea

pacientȚara în care pacienţii COVID-19 nevaccinaţi își vor plăti singuri spitalizarea

Singapore le-a pus gând rău nevaccinaților. Pacienţii Covid, care nu s-au imunizat împotriva virusului Sars-Cov-2, îşi vor plăti singuri spitalizarea începând din 8 decembrie.

Ministrul Sănătății din Singapore a declarat că vor fi impuse taxe de spitalizare pentru pacienții COVID care sunt eligibili să primească vaccinul gratuit, dar aleg să nu se imunizeze. Acesta a precizat însă că facturarea se va baza pe modelul actual de subvenționare, pentru ca, totuși, costurile să rămână destul de mici.

„Spitalele chiar preferă foarte mult să nu fie nevoite să factureze deloc acești pacienți. Dar trebuie să trimitem acest semnal important pentru a îndemna pe toată lumea să se vaccineze dacă sunteți eligibil”, a spus Ong Ye Kung.

Răgaz pentru cei vaccinați cu prima doză

Acesta a explicată că cei care sunt parțial vaccinați nu vor fi taxați până la 31 decembrie, având un răgaz pentru a finaliza schema de vaccinare.

Pe de altă parte, guvernul va suporta integral costurile copiii sub 12 ani sau pentru persoanele care nu se port vaccina din motive medicale.

author avatar
Andreea Vlad