AcasăCORONAVIRUSȚara din UE unde pandemia a scăpat de sub control! Au fost...

Țara din UE unde pandemia a scăpat de sub control! Au fost adoptate noi restricții dure pentru populație

bucuresti

O mare parte a vieţii publice va fi drastic restricționată în zonele în care spitalele sunt supraaglomerate cu pacienţi cu Covid-19 – care fie au fost vaccinați, fie s-au recuperat după boală. Liderii naţionali şi regionali din Germania, reuniţi joi, au adoptat această măsură ca răspuns la cel de-al patrulea val al pandemiei care se extinde.

Germania a atins un record negativ:  65.371 de cazuri noi au fost raportate într-o singură zi. Astfel, în locurile în care ratele de spitalizare depăşesc un anumit prag, accesul la evenimente publice, culturale şi sportive şi la restaurante va fi restricţionat celor care au fost vaccinaţi sau care şi-au revenit din boală, potrivit unui document citat de Reuters.

Serviciile sanitare sunt saturate

Land-urile Bavaria şi Baden-Württemberg se confruntă cu cea mai dificilă situație. „Serviciile sanitare sunt saturate, intervenţiile chirurgicale care nu sunt necesare trebuie amânate, incidenţa creşte şi în fiecare zi se anunţă cifre record de infectări”, transmit Crucea Roşie din Bavaria şi alte organizaţii, într-un comunicat comun.

Saxonia înregistrează cea mai scăzută rată de vaccinare şi cea mai mare rată de infectare din Germania. În ultima luna, rată infectărilor zilnice a crescut de 14 ori. Landul estic al Germaniei găzduieşte mulţi sceptici la vaccinuri şi protestatari anti-lockdown.

Vaccinurile de rapel, recomandate tuturor celor peste 18 ani

”Această coaliţie este gata să impună acum un spărgător de val dur şi clar”, a declarat liderul din Saxonia, Michael Kretschmer, în Parlamentul naţional, potrivit Bild.

Tot ca răspuns al răspândirii Covid, comitetul consultativ pentru vaccinuri din Germania a recomandat vaccinuri de rapel pentru toată populația cu vârsta peste 18 ani.

Anunţul vine în aceeaşi săptămână în care Austria a impus o carantină pentru cei nevaccinati.

author avatar
Alina Costache