AcasăCORONAVIRUSȚara care plasează în carantină milioane de nevaccinați

Țara care plasează în carantină milioane de nevaccinați

Milioane de austrieci care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului trebuie să intre de astăzi în carantină, a anunțat cancelarul Alexander Schallenberg.

În timp ce Olanda dezbate izolarea parțială a întregii populații, guvernul austriac, controlat de Partidul Popular (ÖVP, conservator), a explicat că dorește să evite impunerea de noi restricții asupra persoanelor deja vaccinate complet.

„Trebuie să creştem rata vaccinărilor. Este ruşinos de scăzută. Situaţia este serioasă. Al patrulea val al pandemiei ne afectează din plin. Acest lucru se întâmplă din cauza variantei Delta, dar şi din cauza ratei scăzute de vaccinare”, a declarat duminică Schallenberg într-o conferinţă de presă la care a anunţat noile măsuri, după o videoconferinţă cu guvernatorii celor nouă provincii ale Austriei.

Schallenberg a recunoscut că decizia „nu a fost luată cu inima uşoară”, dar are ca obiectiv să pună capăt unui „cerc vicios al infectărilor”.

Carantina va intra în vigoare pentru o perioadă iniţială de 10 zile şi va afecta peste 2 milioane de oameni. Există opţiunea prelungirii acestei măsuri, ceea ce va presupune un nou vot în parlament.

Persoanele nevaccinate vor putea ieşi din casă doar pentru anumite activităţi considerate vitale – precum cumpărăturile de produse esenţiale, mersul la serviciu, la şcoală sau la medic. Nevaccinaţii îşi mai pot părăsi locuinţele pentru o scurtă plimbare sau pentru a se vaccina.

Autorităţile vor efectua controale aleatorii pentru a verifica respectarea măsurilor. Cei prinşi că nu respectă regulile riscă amenzi de până la 500 de euro pentru persoanele fizice şi de până la 3.600 de euro pentru companii, precizează EFE.

Aproximativ 65% dintre austrieci sunt complet vaccinați împotriva Covid-19, una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest, parțial din cauza reticenței generale de a fi vaccinați și a opoziției față de vaccin, apărată de Partidul Libertății, al treilea în parlament după numărul de aleși.

Mulți politicieni, inclusiv din cadrul ÖVP și al serviciilor de sănătate, și-au exprimat scepticismul cu privire la capacitatea de a impune o izolare care afectează doar o parte a populației.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
517 afisari

3 COMENTARII

  1. Drogatii si satanele care comanda colonia ,in zelul lor de a fi pe placul stapanilor din afara, vor sa fie mai catolici decat papa.Astia nu vor oaia tunsa ci jupuita de-a dreptul.Se joaca cu focul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger