AcasăCORONAVIRUSȚara care începe vaccinarea anti-COVID a copiilor de 3 ani

Țara care începe vaccinarea anti-COVID a copiilor de 3 ani

vaccinareȚara care începe vaccinarea anti-COVID a copiilor de 3 ani

Copiii de până la 3 ani vor începe să primească vaccinuri Covid-19 în China, unde 76% din populație a fost vaccinată complet.

China devine una dintre puținele țări din lume care a început vaccinarea copiilor foarte mici împotriva virusului Sars-cov-2. Cuba, în primul rând, a început să inoculeze copiii de la 2 ani. SUA și multe țări europene permit vaccinările anti-Covid-19 de la vârsta de 12 ani, deși SUA se îpregătește să vaccineze de luna viitoare copiii cu vârste între 5 și 11 ani.

Extinderea campaniei de vaccinare are loc pe măsură ce în anumite regiuni din China se iau măsuri dure pentru a reduce răspândirea coronavirusului. Gansu, o provincie din nord-vestul Chinei dependentă de turism, a închis luni toate obiectivele turistice, după ce au fost semnalate patru noi cazuri de COVID. Alte 19 cazuri au fost găsite în regiunea Mongoliei Interioare – acolo a fost instituită carantina.

China extinde campania de vaccinare

În total, 35 de infectări noi au fost raportate la nivelul întregii țări de Comisia Națională de Sănătate. Alte 19 cazuri au fost găsite în regiunea Mongoliei Interioare, altele împrăștiate în toată țara.

În acest context, după ce China a vaccinat cu schemă completă 1,07 miliarde de oameni din populația sa de 1,4 miliarde, guvernele locale din cel puțin cinci provincii au anunțat că se va începe imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani, potrivit CNBC.

Cele mai utilizate vaccinuri din China, de la Sinopharm și Sinovac, au demonstrat eficacitatea în prevenirea bolilor severe și a transmiterii virusului, pe baza datelor publice. Dar protecția pe care o oferă față de varianta delta nu este ridicată.

author avatar
Andreea Vlad