AcasăCORONAVIRUSSute de mii de seringi și ace, aduse din Qatar pentru a...

Sute de mii de seringi și ace, aduse din Qatar pentru a fi folosite la vaccinarea antiCovid

Sute de mii de seringi și ace, aduse din Qatar pentru a fi folosite la vaccinarea antiCovid (sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătății)

La o zi după ce în România a început a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, s-a aflat că pe tărâm autohton au ajuns tocmai din Qatar, cu un avion militar, mai multe materiale sanitare destinate acestei proceduri de imunizare antiCovid.

Este vorba despre aproape 250 de mii de seringi și 100 de mii de ace, care au fost aduse, sâmbătă, în România, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, din câte anunță Ministerul Apărării.

sursa foto: mapn.ro

Materialele sanitare sunt ”necesare campaniei de vaccinare”, din câte se menționează într-un comunicat al instituției conduse de către Nicolae Ciucă. Și ”au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la solicitarea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19”, urmând a fi distribuite către centrele de vaccinare comunitare.

Iohannis și Cîțu s-au vaccinat deja antiCovid

Din câte au anunțat autoritățile, etapa a doua a campaniei de vaccinare la nivel național, care a început vineri, 15 ianuarie, este destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, cum ar fi Președinția, Guvernul și ministerele.

De altfel, președintele Iohannis a fost vaccinat încă de vineri, la Spitalul Militar Central, iar șeful Guvernului, Florin Cîțu, a primit prima doză de vaccin antiCovid sâmbătă la prânz. În ambele cazuri, momentele au fost filmate și difuzate în direct.

COMUNICAT-etapa-II-13.01.21
author avatar
Cristina Stefan