AcasăCORONAVIRUSSurpriza pe care autorităţile le-au pregătit-o elevilor, pe 8 februarie: teste rapide...

Surpriza pe care autorităţile le-au pregătit-o elevilor, pe 8 februarie: teste rapide antigen, la revenirea în bănci

teste antigenSurpriza pe care autorităţile le-au pregătit-o elevilor, pe 8 februarie: teste rapide antigen, la revenirea în bănci

Autorităţile, în frunte cu Klaus Iohannis, au anunţat că elevii vor reveni fizic la şcoală în 8 februarie.

Rezultatul testului, în 15 minute

Dar, se pare, se iau măsuri suplimentare de precauţie, astfel că şcolile vor folosi teste rapide antigen pentru testarea elevilor. Anunţul a fost făcut de Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Elaborăm un ghid de conduită în școli în ceea ce privește măsurile de igienă”, a spus secretarul de stat. Potrivit acesteia, testele rapide antigen au ca avantaj răspunsul rapid, în 15 minute.

Testul rapid va fi efectuat în cabinetele școlare de către medicii școlari”, a completat oficialul.

Cum vor funcţiona aceste teste?

Testările rapide antigen în școli, noua normalitate care urmează să fie pusă în aplicare odată cu revenirea elevilor în bănci, începând cu 8 februarie, a anunțat vineri, Ministerul Sănătății care spune că lucrează la un plan.

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a spus că față de acest moment, acum 6 luni, când s-au redeschis școlile, în luna septembrie 2020, nu aveam teste rapide îmbunătățite și recunoscute oficial ca instrument de testare și nici vaccinare – două elemente care, în opinia sa, au contat în luarea deciziei de deschidere a școlilor pe 8 februarie după câteva scenarii.

Decizia este condiționată de cifrele pe care le vedem în fiecare zi și de evoluția lor. Există riscuri legate de deschiderea școlilor și în general de orice măsură de relaxare. Există măsuri pe care le luăm și există sigur un calcul al riscurilor care merită asumate.

Mai întâi de toate, noi credem că acesta este un risc care merită asumat. Sigur, în condițiile în care numărul cazurilor va rămâne unde este sau va scădea ori va crește foarte puțin”, a precizat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii.

author avatar
Andrei Ștefan
275 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cand a vrut FIREA sa foloseasca testele rapide i s-a interzis de catre ORBAN-TATARU ca testele rapide nu fusesera „vamuite”de gasca de la guvern. Acum testele rapide sunt bagate rapid in seama ca le-a plasat pe piata firma familiei nevolnicului de ministru al sanatatii USR-istul Vlad Voiculescu ! Acum sunt bune si trebuiesc folosite la greu !! VERIFICATI VA ROG !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger