AcasăCORONAVIRUSSupravegherea la muncă, noua doctrină post-Covid

Supravegherea la muncă, noua doctrină post-Covid

Aparatele eletronice vor urmări angajații: controlul temperaturii, observatori de distanțare fizică, „pașapoartele” digitale de sănătate,  sisteme de curățare robotizată, date medicale –  o armată de dispozitive cu riscuri de confidențialitate  pe termen lung.

Giganții tehnologici și start-up-urile oferă o serie de soluții care includ detectarea vizuală a semnelor vitale de către computer sau dispozitivele portabile ce pot depista indicații timpurii despre apariția Covid-19. Salesforce și IBM s-au unit pentru a lansa un „permis de sănătate digital”, care le permite deținătorilor să își împărtășească datele privind  vaccinarea prin intermediul smartphone-ului  Clear, un start-up cunoscut pentru screeningul aeroporturilor, și-a creat propriul permis de sănătate deja utilizat de Liga Națională de Hochei Americană și MGM Resorts. Fitbit, specialistul în device-uri conectate și deținut de Google, are un program numit „Gata de lucru”, care include înregistrări zilnice ale  datelor de sănătate. Microsoft și gigantul american de asigurări de sănătate United HealthCare au lansat aplicația ProtectWell, în timp ce Amazon a implementat un „asistent la distanță” în propriile depozite pentru a obliga angajații să mențină regulile de sănătate.

Monitorizați și când se spală pe mâini

Cu aceste sisteme, angajații sunt monitorizați în totalitate, pe toată durata programului de lucru. Dar această supraveghere „estompează linia dintre viață și viața personală”, a spus Darrell West, vicepreședinte la Brookings Institution. Un raport publicat  de grupul de apărare a consumatorilor Public Citizen a identificat cel puțin 50 de aplicații și tehnologii lansate în timpul pandemiei și „comercializate ca instrumente de supraveghere la locul de muncă pentru a combate Covid-19”. Raportul spune că unele sisteme merg atât de departe încât identifică persoanele care nu petrec suficient timp la chiuvetă pentru a-și spăla mâinile eficient, relatează AFP. De altfel, Consumer Electronics Show 2021 a fost plin de inovații de la start-up-uri din întreaga lume pe tematica pandemiei. “Această intruziune este alarmantă, mai ales că   eficiența acestor tehnologii în atenuarea răspândirii Covid-19 nu a fost încă stabilită”, a precizat Public Citizen. „Angajatorii se confruntă cu un echilibru delicat între asigurarea siguranței la locul de muncă fără a pătrunde în confidențialitate”, observă Forrest Briscoe, profesor la Universitatea Penn State. Deși există motive legitime pentru a solicita dovada vaccinării, acestea intră uneori în conflict cu reglementările de confidențialitate medicală care limitează accesul unei companii la datele de sănătate ale angajaților. “Pentru unele dintre aceste firme de tehnologie, modelul lor de afaceri implică colectarea de date și utilizarea acestora în diferite scopuri – și asta prezintă un risc pentru confidențialitate”, a explicat Briscoe. “Ceea ce mă îngrijorează este faptul că angajatorii folosesc pandemia pentru a colecta și stoca sistematic informații dincolo de ceea ce este necesar”, subliniază Jay Stanley, expert în cadrul influentei asociații de apărare a drepturilor civile, ACLU.

author avatar
Bogdan Borcea