AcasăCORONAVIRUSSuntem încă o dată speciali pe harta Europei? Specialiştii mondiali în sănătate...

Suntem încă o dată speciali pe harta Europei? Specialiştii mondiali în sănătate ne bănuiesc că am dat lumii un „cadou” HORROR

covid laboratorSuntem încă o dată speciali pe harta Europei? Specialiştii mondiali în sănătate ne bănuiesc că am dat lumii un "cadou" HORROR

Cazurile multe şi foarte grave din ţara noastră, de infectare cu Covid-19, i-au dus pe specialişti cu gândul la ideea că România ar fi putut dezvolta o tulpină proprie a noului coronavirus.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a afirmat, sâmbătă, că este posibil ca în România să fi apărut o nouă tulpină COVID, după ce a constatat forme tot mai agresive ale bolii în ultimele săptămâni.

El a declarat că au fost recoltate probe de la câţiva pacienţi internaţi în spital pentru a fi efectuată secvenţierea şi a se stabili dacă este vorba de o nouă tulpină.

Aproape sigur, e o nouă tulpină

„Am decis în această săptămână să recoltăm probe de la câţiva pacienţi care prezintă acest tip de simptomatologie şi efectuăm secvenţierea astfel încât să vedem dacă ne confruntăm cu o nouă tulpină.

Am observat o creştere a agresivităţii bolii în urmă cu două-trei săptămâni. Răspunsul îl vom afla două săptămâni”, a afirmat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

El consideră că ar fi vorba despre o nouă tulpină, dar a precizat că „până nu avem secvenţierea nu avem certitudinea”.

Românii au luat cu asalt centrele de vaccinare

Românii au dat fuga să se vaccineze în acest weekend. În Argeș, de exemplu, s-au format cozi mari la centrele de vaccinare. Sute de persoane au așteptat, sâmbătă, să se imunizeze la cel mai mare astfel de centru din Pitești.

La Constanța, capacitatea de vaccinare a Centrului amenajat la Pavilionul Expozițional din municipiu a fost mărită pentru a evita aglomerarea.Peste 2.500 de persoane s-au vaccinat vineri la pavilion. Sâmbătă, pana la ora 14.45 doar numărul celor care s-au vaccinat cu Pfizer a ajuns la aproape 900.

Şi în Bucureşti, vineri şi sâmbătă s-au vaccinat mii de oameni.

author avatar
Andrei Ștefan
821 afisari

5 COMENTARII

  1. Normal! Cum sa fie autoritatile de vina pentru cazurile grave din țară?
    Nu contează că nu exista medicamente adecvate pentru tratament si nu conteaza absolut deloc faptul ca toti bolnavii de Covid sunt izolati acasă, fara tratament corespunzator, pana li se agraveaza starea si suna disperati la 112 sa fie dusi la spital. Unde sunt atent „privegheati”, indopati cu oxigen si apoi introdusi in sacii binecunoscuti!
    Oare tulpina asta nu a fost produsa chiar de vaccin? Profesorul Montagnier atragea atentia de mult timp ca sa se va intampla!

  2. Daca ai descoperit-o ar trebui sa stii si cum se trateaza ,dom doctor.Mai degraba cred ca te bagi singur in seama.La cat de buni va dati in presa Romania trebuia sa fie cea mai mare producatoare de vaccinuri.Dar numai va dati destepti.Eficienta muncii voastre se vede in cea mai mare rata a mortalitatii din Europa.Restul sunt subiecte de presa.

  3. Si încă un lătrău ce latră. Zi zău cu limba scoasă ca a plecat o noua tulpina din România? Ba boule, nu avem laboratoare asa de dotate sa putem modifica virusul. De ce nu latri ca lumea moare din cauza lipsei de medicamente? Ca protocoalele doctorilor fara antibiotice sunt criminale. De ce nu iti rupi camasa de pe tine ca cei de la ati sa nu mai fie legati si sedați, doar ca sa moara mai repede? Marș lingău

  4. Uite ba ca astia daca vor sa stie despre tulpini studiaza dar ca sa afle originea nu au putut!!

  5. N-au izolat nici un virus SARS-Cov-19, sau cum dracu i-au zis, dar ei știu de tulpini. Fricoșii și credulii s-au injectat, cu restul, 72%, nu ține cu abureli.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger